Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2023,
12.58

Osveženo pred

5 mesecev

Vsebino omogoča Mapei

Natisni članek

advertorial Mapei

Torek, 18. 7. 2023, 12.58

5 mesecev

Kerapoxy Easy Design

Izboljšana epoksidna fugirna masa za lažje vgrajevanje in preprosto čiščenje pri vgradnji

Vsebino omogoča Mapei

Predstavljamo vam izboljšano epoksidno fugirno maso za lažje vgrajevanje in preprosto čiščenje pri vgradnji. Na voljo je v 41 barvah.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

KERAPOXY EASY DESIGN je dekorativna dvokomponentna epoksidna fugirna masa z zelo nizko stopnjo hlapljivih organskih spojin (HOS) – EMICODE EC1, ki je preprosta za vgradnjo. Primerna je za fugiranje fug širine od enega do 15 milimetrov, zato je idealna tako za steklene ali keramične mozaike kot tudi za keramične ploščice in naravni kamen. Lahko se uporabi tudi kot lepilo.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

KONČNI VIDEZ – BARVE IN BARVNE KOMBINACIJE

KERAPOXY EASY DESIGN je na voljo v 40 barvah, ki so enake naboru ULTRACOLOR PLUS in silikonskemu kitu MAPESIL AC, kar omogoča lažjo kombinacijo z njima. Dodatna, 41. možnost je prosojna/nevtralna – KERAPOXY EASY DESIGN 700, ki je namenjena mešanju s kovinskimi bleščicami MAPEGLITTER.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

Bistvene lastnosti površin, zafugiranih s KERAPOXY EASY DESIGN, so enotna in enakomerna barva fug, skoraj ni videti razlike pri mokri ali suhi podlagi, preprosto vzdrževanje in trajnost.

KERAPOXY EASY DESIGN je najboljša kombinacija kot lepilo in fugirna masa pri vgradnji steklenih mozaikov, še posebej na izpostavljenih površinah, kot so plavalni bazeni, turške savne, kadi v toplicah ali wellnessih. 

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

Glavne prednosti za končnega uporabnika in projektanta/arhitekta:

  • fina, gladka in zaprta površina,
  • nevpojna površina, kemična odpornost, preprosto čiščenje – vzdrževanje, higienična, odlične mehanske lastnosti, trajnost,
  • enakomerna barva,
  • razširjena barvna paleta: na voljo je 41 barv,
  • izvedba dodatnih estetskih kombinacij z dodajanjem kovinskih bleščic MAPEGLITTER ali prahu MAPECOLOR METALLIC,
  • tudi za najzahtevnejše izvedbe: javne ali stanovanjske površine, plavalni bazeni in wellness centri, kuhinje, prostori s pripravo ali predelavo hrane …

POTRJENA KAKOVOST

KERAPOXY EASY DESIGN izpolnjuje zahteve, podane v harmoniziranem evropskem standardu SIST EN 13888, kot fugirna masa na osnovi reakcijskih smol (oznaka RG) ter kot izboljšano lepilo na osnovi reakcijskih smol brez lezenja na navpičnih površinah z oznako R2T po SIST EN12004.

Lahko se uporabi kot lepilo in/ali fugirna masa na talnih in stenskih površinah ter delovnih pultih v prostorih, kjer je zahteva po uporabi sistema HACCP, kot je določeno v Evropski direktivi št. 852/2004 za zagotavljanje higiene živil. Kot dodatno potrdilo pa je bil izvedeni test v neodvisnem laboratoriju v Združenem kraljestvu Industial Microbiological Services Ltd. skladen s standardom ISO 22196:2011, kar potrjuje, da fugirna masa ščiti pred razvojem in širjenjem mikroorganizmov.

VGRADNJA – PREPROSTEJE NE MORE BITI

Za vgradnjo je optimalna temperatura med 20 in 25 stopinjami Celzija. Nikakor pa ne sme biti manj kot 12 stopinj Celzija, kar še posebej velja za podlago, saj se pri nižjih temperaturah kemična reakcija ustavi. KERAPOXY EASY DESIGN je na voljo v trikilogramskem vedru, ki vsebuje obe komponenti. Tako sta preprečena možnost napačnega mešalnega razmerja in zmanjšana količina odpadka. Obe komponenti je treba zmešati med seboj z električnim mešalnikom z nizkimi obrati. Po potrebi se nato doda še kovinske bleščice MAPEGLITTER ali prah MAPECOLOR METALLIC in spet premeša. Tako pripravljen KERAPOXY EASY DESIGN je treba vgraditi v roku 45 minut (pri 23 stopinjah Celzija).

Nanos na podlago je najpreprostejši z gumirano lopatico Mapei za fugiranje diagonalno na smer fug. Nato z gumijasto lopatico s površine odstranimo odvečno oz. preostalo fugirno maso. Čiščenje površin izvedemo s celulozno gobo Mapei, ki jo med čiščenjem čim večkrat operemo. Namig: za lažje čiščenje površine navlažimo s čisto vodo ter uporabljamo dve vedri, eno za umazano in drugo za čisto vodo. Čiščenje je treba opraviti v času, ko je KERAPOXY EASY DESIGN še svež oz. nikakor pozneje kot 60 minut po vgradnji. Za večje površine in hitrejše čiščenje, še posebej na strukturiranih/grobih površinah, lahko uporabimo namenske čistilne filce – bele (npr. Scotch-Brite®).

Končno čiščenje se lahko opravi z namenskim čistilom ULTRACARE KERAPOXY CLEANER, ki ga lahko uporabimo že pri čiščenju sveže fugirne mase (odstranimo ga po petih minutah s čisto vodo) ali pa naslednji dan (lahko ga pustimo delovati do 20 minut pred pranjem).

Dodajanje komponente B v vedro s komponento A | Foto: Mapei d.o.o. Dodajanje komponente B v vedro s komponento A Foto: Mapei d.o.o.

Mešanje dvokomponentne fugirne mase z električnim mešalom | Foto: Mapei d.o.o. Mešanje dvokomponentne fugirne mase z električnim mešalom Foto: Mapei d.o.o.

Vtiranje fugirne mase z gumirano lopatico | Foto: Mapei d.o.o. Vtiranje fugirne mase z gumirano lopatico Foto: Mapei d.o.o.

Za večje površine priporočamo grobo zaključno obdelavo fug z mokrim čistilnim filcem. | Foto: Mapei d.o.o. Za večje površine priporočamo grobo zaključno obdelavo fug z mokrim čistilnim filcem. Foto: Mapei d.o.o.

Fina zaključna obdelava s čvrsto celulozno gobo | Foto: Mapei d.o.o. Fina zaključna obdelava s čvrsto celulozno gobo Foto: Mapei d.o.o.

Končno čiščenje s čistilom Ultracare Kerapoxy Cleaner  | Foto: Mapei d.o.o. Končno čiščenje s čistilom Ultracare Kerapoxy Cleaner Foto: Mapei d.o.o.

KERAPOXY EASY DESIGN je nova epoksidna fugirna masa, ki omogoča hitrejšo in preprostejšo izvedbo ter kakovostno, lepo in trajno fugirno maso.

Vabimo vas tudi, da sodelujete v naši nagradni igri, kjer z nakupom izdelka Mapei sodelujete za lepe nagrade. Več o nagradni igri si lahko preberete TUKAJ.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

Za dodatna pojasnila in pomoč smo vam na voljo vsak delavnik med 8. in 16. uro na tel. št. 01/786 50 54 ali elektronskem naslovu tehnika@mapei.si.

Mapei | Foto: Mapei d.o.o. Foto: Mapei d.o.o.

Ne spreglejte