Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2023,
15.36

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Concern Bambi

Natisni članek

polnozrnati prigizek prigrizek zdarva malica advertorial smučišče smučanje

Četrtek, 14. 12. 2023, 15.36

2 meseca, 2 tedna

Dobro počutje v vsakem trenutku

Tako je videti popoln smučarski dan

Vsebino omogoča Concern Bambi

Z začetkom smučarske sezone številni že odštevajo dni, ko se bodo prvič v sezoni podali na smučišče in preživeli popoln dan. Ta se vrti okoli tega, kako kar najbolje izkoristiti dan na smučeh, ki vključuje čim manj nepotrebnih postankov in čakanja v vrsti na hrano ter veliko prevoženih kilometrov in uživanja na snegu in soncu.

smučanje, smučišče | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Vsakdo, ki si je že kdaj zapenjal smučarske čevlje in zataknil vezi, ima najverjetneje neskončno knjigo spominov na aktivno uživanje na snegu v objemu mogočnih gora, na stotine prevoženih majhnih in velikih razdalj ter na sklepanje novih prijateljstev in krepitev družinskih vezi.

Za večino se najboljši dan smučanja začenja z zgodnjim zbujanjem v upanju, da se prva spusti po še neprevoženi progi. Za druge je to potovanje na smučarske počitnice v tujino, kjer lahko odkrivajo nove razsežnosti svoje vzdržljivosti in smučarskih spretnosti.

Toda ne glede na vse za popoln dan potrebujete ustrezno opremo, ki poleg smuči, smučarskih čevljev in oblačil ter čelade vključuje tudi nahrbtnik.

Udobje smučanja z nahrbtnikom

smučanje, smučišče | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Smučanje prinaša svoje izzive, med katerimi je tudi vprašanje, ali med smučanjem nositi nahrbtnik ali ne. A odgovor na vprašanje, zakaj se toliko smučarjev odloči smučati z nahrbtnikom, je preprostejši, kot si lahko mislimo. Zaradi udobja! Vse, kar potrebujete, imate pri roki in na enem mestu.

Nekateri smučarji se raje odpravijo v kočo po vsakih štirih ali petih spustih po progi. Medtem drugi raje kar najbolje izkoristijo svojo vozovnico in prevozijo čim več kilometrov. V teh primerih je torej nahrbtnik priročna oprema. Na srečo večina smučišč ponuja obešalnike za nahrbtnike, kjer ga lahko brez skrbi pustite in se vrnete ponj, ko ga potrebujete.

Kaj pripraviti v nahrbtnik?

  1. Prigrizki

Ne dovolite, da vas lakota ustavi. Čeprav se morda ne zdi nič bolj okusno od toplega obroka, ki si ga privoščite v koči, vas ta lahko preveč nasiti in posledično upočasni na smučišču. Namesto tega v nahrbtnik pospravite visokokalorične prigrizke, ki vam bodo povrnili izgubljeno energijo, pri tem pa ne boste izgubljali časa za čakanje v vrsti za hrano ali prazno mizo. Prigrizek si namreč lahko privoščite kar med vožnjo s sedežnico.  

Kakšne hranljive prigrizke imeti s seboj?

  • Polnozrnate piškote,
  • sveže sadje, kot sta banana ali jabolko,
  • suho sadje in oreščke in
  • proteinske ploščice.

wellnes concern bambi | Foto: Concern Bambi Foto: Concern Bambi

Wellness pikoti | Foto: Concern Bambi Foto: Concern Bambi Ko potrebujete energijo za aktivno preživljanje zimskih dni, vam Wellness polnozrnati piškoti zagotovijo tisto, kar vaše telo potrebuje. Kakovostne in naravne sestavine naredijo Wellness piškote privlačno izbiro, pri čemer lahko vsakdo izbere svoj najljubši okus. Ne glede na to, ali želite hrustljav prigrizek z ovsenimi kosmiči, čokoladnimi kosmiči ali rozinami, ali če želite večer preživeti ob okusno oblitem piškotu s pomarančo in temno čokolado ali kokosom in mlečno čokolado, Wellness prinese stoodstotno dobro počutje.

Wellness je stoodstotno polnozrnat, uravnotežen in okusen prigrizek, bogat z rastlinskimi vlakninami in vitamini, zaradi česar je idealen za trenutke, ko potrebujete hiter in hranljiv zalogaj ali ko si želite odgovorno posladkati dan. Narejen je izključno iz celih zrn in je naravno bogat z rastlinskimi vlakni, ki pozitivno vplivajo na presnovo.

Če v času kosila potrebujete malo več, lahko s seboj prinesete celo sendvič.

Ob koncu dneva pa si privoščite pijačo ali prigrizek na koči na vrhu gore in počakajte do zadnje minute, da se odpravite navzdol. Imeli boste občutek, da imate celotno smučišče zase.

2. Pijača

Voda in športne pijače so manj privlačne, ko je zunaj mraz. Je pa enako pomembno, da smo tudi takrat pozorni na uživanje dovolj tekočine. Zato ne pozabite s seboj vzeti svoje priljubljene pijače ali čaja, ki vas ne bo le odžejal, ampak tudi ogrel.

3. Dodaten sloji oblačil

Odlična stvar pri tem, da med smučanjem nosite nahrbtnik, je ta, da vam ne bo treba skrbeti, ali ste tisti dan nadeli preveč plasti ali premalo. Dan lahko preprosto začnete in ga preživite tako, da snamete odvečne plasti oblačil ali pospravite dodaten topel sloj, ki vam bo prišel prav, ko se sonce skrije.

smučanje, smučišče | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

4. Komplet nujne pomoči

Nihče si med smučanjem ne želi doživeti nesreče ali nujnega primera, a dejstvo je, da na smučišču že majhna nepazljivost lahko pripelje do poškodbe. Zato je vedno dobro vzeti s seboj majhen komplet za nujne primere.

5. Preostala oprema

Nekatere od zgornjih stvari spadajo v kategorijo "kaj če". Po vsej verjetnosti ne boste potrebovali vsega. Čeprav se osnovna oprema razlikuje od posameznika do posameznika, je spodnjo opremo najbolje hraniti v najdostopnejšem žepu:

  • balzam za ustnice,
  • krema za sončenje,
  • robčki,
  • telefon, da ostanete v stiku s svojo skupino in
  • prigrizek, ki bo na hitro potešil lakoto.
Če se odločite smučati s nahrbtnikom, je ključno, da nosite le nujno opremo in upoštevate smernice za varno smučanje z nahrbtnikom. S tem boste lahko uživali v popolnem smučarskem dnevu, ne da bi tvegali neprijetne situacije.
Ne spreglejte