Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2011,
7.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 17. 3. 2011, 7.59

8 let

William in Kate pred poroko ustanovila dobrodelni sklad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Princ William in Kate Middleton sta se odločila, da želita namesto daril prejeti denarna sredstva, katere bosta kasneje namenila v dobrodelne namene različnim dobrodelnim ustanovam.

Princ William in njegova zaročenka Kate, ki se bosta poročila 29. aprila, sta prosila vse, ki bi jima želeli pokloniti poročno darilo, naj raje prispevajo v njun novoustanovljeni dobrodelni sklad. Sklad bo med drugim namenjen pomoči žrtvam nedavnega potresa na Novi Zelandiji. V okviru dobrodelne ustanove, ki sta jo osnovala William in njegov mlajši brat Harry, sta ustanovila sta dobrodelni sklad. Ta bo podeljeval sredstva 26 dobrodelnim ustanovam, ki še niso pod pokroviteljstvom kraljeve družine. Sredstva bo v sklad mogoče nakazati v šestih valutah in na različne načine: prek spletne strani, po telefonu in v obliki bančnega nakazila.

William in Kate sta osebno izbrala, katerim organizacijam bo sklad podeljeval sredstva. Odločila sta se predvsem za ustanove, ki niso preveč izpostavljene in so dejavne na področjih, za katera par ocenjuje, da so pomembna za družbeni razvoj. Denar bo tako namenjen podpori različnim družbenim skupinam in dejavnostim: med prejemniki sredstev bodo med drugim tudi plesna skupina, združenje vdov vojakov in skupina Earthwatch. Del sredstev bo namenjen tudi pomoči žrtvam potresa, ki je februarja prizadel Novo Zelandijo.

V četrtek bo Novo Zelandijo obiskal tudi sam princ William, ki se bo v petek v mestu Christchurch udeležil maše v spomin na žrtve potresa. Nato bo obiskal še Avstralijo.

Vsaj eno darilo pa bosta bodoča mladoporočenca le prejela: Katin nekdanji učitelj klavirja Daniel Nicholls je zanjo ustvaril skladbo "A Song for Kate (and William)" (Pesem za Kate in Williama). Posnetek je v torek poslal družini Middleton, za Kate pa je dejal, da je bila vedno pridna učenka.

Ne spreglejte