Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 3. 2011,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 26. 3. 2011, 15.20

8 let

Po poteh Williama in Kate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Princ William in Kate Middleton sta se pred leti spoznala v škotskem mestecu St. Andrews, vendar sta v dolgoletni zvezi zaznamovala tudi marsikateri drugi kraj na Otoku.

Podajmo se po skupnih poteh princa Williama, starejšega sina princa Charlesa in princese Diane, ter njegove zaročenke Kate Middleton, s katero se bo poročil 29. aprila. Po dolgih skupnih letih imata Kate in William številne kraje, na katere ju vežejo lepi spomini. V turistični agenciji Celebrity Planet že upajo, da bodo na njun račun veliko zaslužili. Omenjena turistična agencija ponuja mnogo zanimivih pohodov. Ponujajo celodnevne izlete po poteh Harryja Potterja, Jacka Razparača in seveda tudi po poteh princa Williama in Kate Middleton.

St. Andrews

Mesto na Škotskem, kjer sta se med študijem na Univerzi St. Andrews spoznala princ William in Kate Middleton. Oba sta študirala umetnostno zgodovino, pozneje pa se je William prepisal na geografijo. Spoprijateljila sta se, nekaj časa skupaj živela v majhnem stanovanju, pozneje pa postala par.

Jigsaw Store V londonski trgovini Jigsaw, kjer prodajajo oblačila, je Kate nekaj časa delala kot nabavna referentka za modne dodatke. Ko je bila Kate nekega dne leta 2007 v službi, je prejela telefonski klic svojega fanta, princa Williama. Takrat se je William za trenutek zbal, da je njuna zveza preveč resna, in se odločil, da jo bo prekinil. Kate se je takrat žalostno in obupano zjokala pred vsemi svojimi sodelavkami in sodelavci.

Mahiki

Mahiki je londonski nočni klub, kamor zahajajo predvsem mladi dediči bogatih staršev, zvezdniki in seveda tudi Kate in William. Mahiki je njun najljubši nočni klub, čeprav ga velikokrat oblegajo paparaci, ki nestrpno čakajo na kakršenkoli spodrsljaj znanih ljudi. Prav v tem baru je William po njunem razhodu leta 2007 porabil kar 12 tisoč evrov.

Palača St. James Palača St. James je prvi uradni dom britanske kraljeve družine iz leta 1530. Od leta 1837 pa je na pobudo kraljice Elizabete I. uradno domovanje britanske kraljeve družine Buckinghamska palača. Palača St. James še danes služi kraljevi družini, saj naj bi bila uradni dom princa Williama in princa Harryja.

Westminster Abbey

Westminster Abbey je londonska cerkev, v kateri je bilo veliko kraljevih porok in pogrebov. Prav v tej cerkvi se je poročila Williamova babica, zdajšnja britanska kraljica Elizabeta II. Na žalost pa so septembra 1997 v isti cerkvi pokopali Williamovo mamo, princeso Diano, zato je zanj ta kraj res nekaj posebnega, saj ga nanj vežejo boleči spomini na pokojno mamo.

Zlatarna Gerrard V zlatarni Gerrard je leta 1981 princ Charles kupil znani zaročni prstan svoji izbranki Diani Spencer. Na prstanu, ki sta ga podedovala princa William in Harry, je 18-karatni safir, obdan z diamanti. Prstan zdaj nosi Williamova zaročenka Kate. Lastniki trdijo, da je zlatarna Gerrard najstarejša zlatarna na svetu.

Buckinghamska palača

Buckinghamska palača je uradno domovanje britanske kraljeve družine od leta 1837. Palača je tudi uradna kraljičina rezidenca. Po poroki se bosta novopečena zakonca vrnila sem, kjer bosta imela zasebno večerjo s kraljico Elizabeto II. in princem Charlesom.

The Ritz Hotel Hotel, zgrajen leta 1906, je znan kot najljubši hotel članov kraljeve družine. Vanj zahajajo samo premožnejši Londončani in tujci. Film Nothing Hill je edini film, ki je kadarkoli dobil dovoljenje za snemanje znotraj hotela.

Clarence House Clarence House je uradno domovanje princa Charlesa in njegove žene Camille, vojvodinje cornwallske, kjer sta novembra lani Kate in William oznanila zaroko. Po zaroki sta prav tu imela prvi skupen intervju.

Ne spreglejte