SiolNET. Trendi Aktualno
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Privlačna zunanjost ni dovolj, pomembna je vsebina

1

termometer

Da zunanji videz ni vse, ne velja le za ljudi, temveč tudi za izdelke. Tako je namreč pokazala nedavna raziskava podjetja AC Nielsen med slovenskimi potrošniki, ki so izbirali izdelke leta.

Slovenski potrošniki so letos prvič izbrali petnajst izdelkov vsakodnevne potrošnje, ki so po njihovem mnenju najinovativnejši in najprivlačnejši, predvsem pa jim prinašajo največje zadovoljstvo. Za njihove lastnosti so jih nagradili z nazivom Produkt leta 2013. V času, ko so potrošniki veliko bolj premišljeni in racionalni, kot so bili še pred nekaj leti, in se vsakemu nakupu skrbno posvetijo, se morajo tudi proizvajalci vedno bolj prilagajati njihovim zahtevam.

Kako torej pritegniti pozornost kupca in opozoriti na nov izdelek na prodajni polici? Naloga vsekakor ni preprosta, saj je letošnja raziskava Produkt leta, ki jo je mednarodno raziskovalno podjetje AC Nielsen izvedlo med 1.521 slovenskimi potrošniki, pokazala, da embalaža izdelka, torej njegov zunanji videz, še zdaleč ni tako pomembna, kot si predstavljamo. Ključni dejavnik zadovoljstva potrošnika je namreč osnovna namembnost izdelkov. Ali drugače rečeno – če se v lepi embalaži skriva nekakovosten izdelek, ne bo pristal v nakupovalni košarici, ampak bo obstal na polici. Kar pa gotovo ni namen ne proizvajalca ne trgovca, ki se bo takšnemu izdelku v močni konkurenci hitro odpovedal.

Po raziskavah iz tujine, kjer koncept Produkt leta poznajo že dobri dve desetletji, izdelek, ki je opremljen s pečatom Produkt leta, kupci prepoznavajo kot priporočilo, nakupni nasvet drugih potrošnikov. Ravno v tem, da je "od potrošnikov za potrošnike", je tudi njegova največja vrednost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin