Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2022,
7.06

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča SONCE ENERGIJA D.O.O.

Natisni članek

SunContract Gremo na sonce Gremo na sonce električne polnilnice toplotne črpalke fotovoltaika sončne celice sonce električna energija sončna elektrarna advertorial

Ponedeljek, 7. 11. 2022, 7.06

2 meseca, 1 teden

Najboljša zaščita pred nepredvidljivimi cenami elektrike

Vsebino omogoča SONCE ENERGIJA D.O.O.

Porast cen električne energije, ki smo jim priča v zadnjem letu, znova dokazuje, da je usmeritev v energetsko samooskrbo pravilna in nujna. A kaj če za postavitev lastne sončne elektrarne nimate primerne strehe ali zadostnih sredstev? Tudi brez tega si lahko zagotovite energetsko neodvisnost ter posledično nižje stroške elektrike.

Ena takšnih možnosti je vključitev v samooskrbno skupnost OVE. Edina, ki pri nas že podpira skupnostne samooskrbe, je energetska tržnica SunContract. SONCE energija, ki je ekskluzivni partner te edinstvene tržnice v Sloveniji, je do zdaj nanjo "priklopil" že tri vrste samooskrbnih skupnosti.

Stoodstotno samooskrbna vas Zavrate

V to samooskrbno skupnost je vključenih sedem gospodinjstev v vasi, ki jih oskrbuje elektrika iz dveh sončnih elektrarn, postavljenih na dveh hišah. V to skupnost so torej vključeni tako posamezniki, ki so dali na razpolago streho, kot tudi tisti, ki so zgolj odjemalci elektrike. Oboji pa lahko neposredno koristijo elektriko iz obnovljivega vira ter hkrati znižujejo strošek elektrike od 10 do 15 odstotkov oz. tisti, ki skupnosti zagotovijo svoje strešne površine, tudi do 50 odstotkov.

Vas Zavrate | Foto: Vas Zavrate

Prvo samooskrbno mestno jedro Radeče

V dogovoru z Občino Radeče je podjetje SONCE energija na strešnih površinah zdravstvenega doma postavilo sončno elektrarno, ki jo je tudi samo financiralo. Ta pokriva potrebe po električni energiji mestnega jedra. V samooskrbno skupnost SOVES SONCE Radeče center so se lahko vključili vsi zainteresirani občani in javne ustanove, ki so tako postali energetsko samooskrbni in prešli stoodstotno na obnovljive vire. Pri tem za elektriko plačujejo manj, kot če ne bi bili v skupnosti – in to brez lastne investicije.

Zdravstveni dom v Radečah | Foto: Zdravstveni dom v Radečah

Samooskrbna skupnost podjetja Yaskawa

Postavitev sončne elektrarne je podjetju SONCE energija zaupalo tudi podjetje Yaskava. Na strehi podjetja v Kočevju je postavljena sončna elektrarna, ki podjetju zagotavlja od 50 do 60 odstotkov čiste energije za proizvodnjo v Kočevju, prav tako pa tudi za enoto v Ribnici. Elektriko lahko namreč iz Kočevja s pomočjo individualnih dogovorov na tržnici SunContract enostavno prenese na svojo dislocirano enoto. V najbolj osončenih dneh pa podjetje proizvaja še dodatne viške, ki jih bo lahko prav tako prek tržnice SunContract enostavno prodalo drugim odjemalcem.

SONCE ENERGIJA D.O.O. | Foto:

Streha v najem za manjše stroške

Imate na razpolago večje strešne površine, ne pa dovolj sredstev za lastno investicijo v sončno elektrarno? Tudi tako si lahko zagotovite nižjo, predvsem pa stabilno ceno električne energije z oddajo strehe v najem. Pri SONCE energija ponujajo možnost sklenitve služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero si boste takoj zagotovili nižjo ceno elektrike, na dolgi rok pa dobili lastno napravo. Edini pogoj je, da imate primerno in dovolj veliko streho – njena površina mora znašati vsaj 300 kvadratnih metrov.

V podjetju SONCE energija so na halah podjetja Meja Šentjur postavili sončno elektrarno z močjo 750 kW. | Foto: V podjetju SONCE energija so na halah podjetja Meja Šentjur postavili sončno elektrarno z močjo 750 kW.

SONCE energija je eden izmed največjih ponudnikov sončnih elektrarn v Sloveniji. So celovit ponudnik za fotovoltaiko: samooskrba za gospodinjstva, poslovne stranke, industrijo ter samooskrbne vasi in mesta. Njihovo delovanje je stoodstotno usmerjeno v obnovljive vire in uporabo čiste, okolju prijazne energije. Podjetje sestavlja izkušena in perspektivna ekipa strokovnjakov z več kot 15-letnimi izkušnjami s področja energetike. So tudi ekskluzivni partner energetske tržnice SunContract, ki omogoča prosto trgovanje z elektriko. Za celovito energetsko preobrazbo pa njihove energetske rešitve vključujejo še vgradnjo toplotnih črpalk, električnih polnilnic, tudi hranilnikov energije.

SONCE ENERGIJA D.O.O. | Foto:

 

 

Celovita energetska prenova Doma Sv. Lenart vključuje sončno elektrarno, toplotno črpalko in hranilnik električne energije, vse skupaj povezano v pametni sistem P2P trgovanja na energetski tržnici SunContract.    | Foto: Celovita energetska prenova Doma Sv. Lenart vključuje sončno elektrarno, toplotno črpalko in hranilnik električne energije, vse skupaj povezano v pametni sistem P2P trgovanja na energetski tržnici SunContract.

Ne spreglejte