Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 2. 2022,
18.37

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

1

Natisni članek

Polona Klemenčič Ula Hafner Marte Olsbu Roeiseland olimpijske igre zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Peking 2022

Nedelja, 6. 2. 2022, 18.37

2 leti, 2 meseca

Zgodbe, ki jih pišejo OI

Kako je slovenska fizioterapevtka postala junakinja na Norveškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

1

Marte Olsbu Roeiseland | Marte Olsbu Roeiseland je lahko hvaležna slovenski fizioterapevtki Uli Hafner. | Foto Guliverimage

Marte Olsbu Roeiseland je lahko hvaležna slovenski fizioterapevtki Uli Hafner.

Foto: Guliverimage

Po sobotni biatlonski tekmi mešanih štafet na olimpijskih igrah v Pekingu v norveškem taboru slavijo tudi fizioterapevtko slovenske reprezentance Ulo Hafner. Prav zaradi njenega posredovanja se je norveška četverica veselila zlatega odličja. In kaj se je zgodilo?

Boe
Sportal Norvežanom po sprintu naslov v mešanih štafetah, Slovenija v ozadju

Norveška biatlonka Marte Olsbu Roeiseland je lahko iz srca hvaležna slovenski fizioterapevtki, pa tudi slovenski tekmovalki Poloni Klemenčič. Roeiselandova je namreč pred prihodom na start sobotne tekme izgubila pomemben del opreme, brez katerega bi lahko že na prvem obisku strelišča izpadla iz boja za najvišja mesta. Z njene puške je odpadel del diopterja, nadvse pomembne merilne naprave, a Norvežanka tega ni opazila.

Slovenki rešili Norveško

Opazila pa je Polona Klemenčič. V najčistejšem športnem duhu je slovenska tekmovalka na odpadli del opreme opozorila fizioterapevtko Ulo Hafner, ta pa je takoj stopila v akcijo. Na težavo je opozorila norveško ekipo, ti so hitro obvestili Roeiselandovo, ki pa nato ob hitrem preverjanju opreme sprva ni opazila, da ji kaj manjka. "Naš fizioterapevt Ragnar mi je dejal, da je nekdo opazil, da mi je nekaj odpadlo. Preverila sem puško, imela sem dva magazina in šest dodatnih nabojev, izgledalo je vse OK," je povedala za NRK.

Šlo je na tesno

V prvem krogu so Norvežani ugotovili, da je izgubila del diopterja, brez katerega ne bi mogla streljati, a težava je bila, da nihče ni vedel, kje je manjkajoči del. Nihče, razen Ule Hafner, ki je nanj naletela v snegu med vračanjem na svoje mesto ob progi. "V snegu sem videla nekaj črnega, to izkopala in odnesla norveškemu podpornemu osebju. Dobili so ga kakšno minuto in pol po startu tekme," je nekdanja alpska smučarka Hafnerjeva povedala norveškemu časniku.

Norvežani so nato poskrbeli, da je odpadli košček opreme Roeiselandovo pričakal na njenem strelskem mestu in norveška četverica Roeiseland, Tiril Eckhoff ter brata Tarjei in Johannes Thingnes Boe se je lahko veselila zmage.   

Slovenski ekipi niti približno ni šlo tako dobro, Polona Klemenčič je kot prva na progi predala enajsto mesto sestrični Živi, to pa so nato najboljše štafete prehitele za krog in Miha Dovžan ter Jakov Fak sploh nista dobila priložnosti tekmovati.

Preberite še:

nordijski center
Sportal ZOI v Sloveniji? Avstrijska Koroška za skupno kandidaturo.
Urša Bogataj
Sportal Če bi Bogatajeva nastopala za Hongkong, bi obogatela
olimpijski spominki
Sportal Kitajci razgrabili olimpijske spominke, rekorder jih ima pet tisoč #video
Ne spreglejte