Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2011,
22.05

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petra Majdič Primož Peterka Igor Lukšič

Četrtek, 21. 4. 2011, 22.05

5 let, 7 mesecev

Znanje in izkušnje bosta prenašala na mlajše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska šampiona Petra Majdič in Primož Peterka v prihodnje na tekmovanjih ne bosta več navduševala širne Slovenije, a vseeno obljubljata, da bosta pri slovenskih uspehih sodelovala v drugih vlogah.

Po koncu te sezone sta z bogato športno potjo zaključila Petra Majdič in Primož Peterka, ki sta skozi leta skrbela za veselje in tudi solze pri slovenskih navijačih in navijačicah. V zadnjem času sta se oba udeležila številnih sprejemov, kjer sta prejela zahvale za svoj prispevek slovenskemu športu in tudi Smučarska zveza ni pozabila nanju, saj ju je sprejela v četrtek na Ljubljanskem gradu.

Majdičeva in Peterka bosta v prihodnje svoje znanje in izkušnje prenašala na mlajše, s SZS sta namreč podpisala dogovor o nadaljnjem sodelovanju, hkrati pa bosta tudi ambasadorja svetovnega prvenstva leta 2017 v nordijskih disciplinah, o čemer bo Mednarodna smučarska zveza odločala prihodnje leto. Nekdanji slovenski as v smučarskih skokih pa bo v prihodnje sodeloval tudi v oddaji Gremo na smuči. ''Zahvaljujem se vsem, ki so mi pomagali skozi celotno življenje, saj kariera vrhunskega športnika ne traja zgolj pet, deset let, temveč celotno življenje. Upam, da nam bodo pristojni dali možnosti, da s Petro pripomoreva nekaj pri vzgoji talentov. Da bomo imeli nove Petre in Primože. Mislim, da sva sposobna za kaj takega,'' se je vsem za podporo zahvalil Peterka.

Nov korak v življenju

Oba bosta s strani OKS prejela tudi najvišje priznanje, krovna slovenska športna organizacija pa jima bo pomagala pri prehodu iz aktivne kariere na drugo življenjsko pot.

''Nerada se poslavljam, tako da sem na vseh zabavah v zadnjem času izrazila željo, da ne gre za neko vrsto poslavljanja, saj na to gledam kot na nov korak v življenju, ki sam ga hitro prestopila. Upam, da bo tako pestro, kot so bila tekaška leta. Prav vsem iskrena hvala za podporo skozi vsa leta. Vesela sem, da smo s Smučarsko zvezo Slovenije sklenili pogodbo za naprej, to je v tujini namreč dokaj običajna praksa, v Sloveniji pa še nekoliko neprepoznavna. Imamo namreč kar nekaj časa in tudi znanja, tako da smo mi tisti, ki lahko vodimo mlade, saj poznamo pot, ki vsekakor ni lahka. Vemo, kako je okusiti zmago, zato s Primožem veva, da lahko kakšnega mladega, obetavnega tekmovalca prepričava, da se izplača vztrajati,'' pa je na slovesnosti dejala Majdičeva.

Bisera slovenskega športa

Na sprejemu je bil prisoten tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je Majdičevo sprejel že v ponedeljek, tokrat pa je se je zahvalil obema športnikoma: ''Pred nami sta dve veliki karieri, Petra je najboljša smučarka tekačica na slovenskem, Primož pa najboljši skakalec, a hkrati gre za dve diametralno nasprotni karieri. Primož je iz mladinske kariere poletel neposredno pod nebo, nato pa iskal uspešen pristanek v lastni karieri, Petra pa je začela na 68. mestu in v zaključku kariere prišla do najboljših rezultatov. Gre za bisera slovenskega športa, ki sta v svojih panogah napravila premik in to zavezuje vse generacije, ki so sledile in bodo sledile.''

Ne spreglejte