SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zlati orel spet razprl krila: Prevc daleč nad vsemi

0

termometer

 | Foto:
Izjemna serija Petra Prevca se nadaljuje tudi po novoletni turneji. Tekmece je spet deklasiral. Tokrat si jih je privoščil v Willingenu, kjer se je veselil že trinajste zmage v svetovnem pokalu.

Kralj novoletne turneje Peter Prevc še naprej stopa s kraljevim korakom. Novi mojstrovini v zraku je demonstriral v Willingenu, kjer konkurenca spet ni našla načina, kako s prestola izriniti ta trenutek nezaustavljivega slovenskega skakalca.

V petek se je odločil za počitek, zato na treningu in kvalifikacijah ni skakal, saj je bila prestižna turneja štirih skakalnic izjemno naporna s fizičnega in psihološkega vidika, zato mu je dodaten prost dan dobro del.

Na skakalnici Mühlenkopfschanze se je nato že lahko privajal na svetovno prvenstvo v poletih, ki sledi prihodnji teden na Kulmu, saj na njej skakalci dosegajo dolge daljave. V prvi seriji ga je poneslo daleč najdlje od vseh in pristal pri 148,5 metra ter si pred drugo seriji nabral 8,4 točke prednosti pred Norvežanom Kennethom Gangnesom, tretji Severin Freund pa je imel še 0,2 točke dodatnega pribitka.

Peterka je oddaljen le še za dve zmagi

V drugi seriji je veter pihal z bistveno nižjo hitrostjo v prsi, zato so skakalci potrebovali tudi nekaj sreče od zgoraj, a je Peter še enkrat opravil svoj nastop odliko in z novim najdaljšim skokom 145,5 metra drugega Gangnesa premagal za velikih 15,5 točke.

Izjemna serija Petra Prevca se je torej nadaljevala tudi v Willingenu, kjer se je veselil četrte zaporedne, sedme v tej sezoni in skupno trinajste v karieri. Dvakrat mora še stopiti na najvišjo stopničko svetovnega pokala in na vrhu lestvice bo ujel Primoža Peterko, ki ima med slovenskimi skakalci največ posamičnih zmag - petnajst.

"Ko pogledaš nazaj, koliko sem treniral poleti, ni več tako lahko videti"

"Tekma je bila težka. Včeraj sem se malce še boril in veter se je bistveno bolj spreminjal kot danes. Nekaj skrbi sem imel, ki pa sem jih na tekmi uspel premagati. Tekma je bila danes bolj poštena," je po novi zmagi za FIS povedal Prevc in na komentar, da je pri njemu videti vse tako lahko, dodal naslednje besede: "Ko si enkrat v formi, je vse videti lahko. A ko pogledaš nazaj, koliko sem treniral poleti, potem ni več tako lahko. Veliko truda sem vložil in trdo delal."

Z novimi 100 točkami, kolikor jih prejmejo zmagovalci, se je Prevc še utrdil na prvem mestu svetovnega prvenstva in ima zdaj pred Freundom že 245 točk prednosti.

Od preostalih slovenskih skakalcev se je med dobitnike točk dokopal še Jurij Tepeš, ki je bil 13., kar je zanj izvrstno pred svetovnim prvenstvom v poletih.

Veliko smolo je imel Domen Prevc, ki je bil v poskusni seriji le za bratom, v prvi pa mu je veter zagodel, saj je imel daleč najslabše razmere. Pri svojem nastopu je dobil le 9,9 točke odbitka za veter, njegov brat pa v prvi seriji denimo kar 24,2 točke. Brez finala so ostali še Robert Kranjec, Anže Lanišek in Andraž Pograjc.

Zdaj bo sledil štirinajstdnevni premor od svetovnega pokala, saj bo prihodnji konec tedna svetovno prvenstvo v poletih na Kulmu, kjer bo naslov svetovnega prvaka iz Harrachova branil Freund.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin