Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 12. 2011,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Šinkovec

Četrtek, 15. 12. 2011, 10.13

8 let

"Zelo zadovoljen nisem, razočaran pa tudi ne"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prav na vseh tekmah v tej sezoni se je Peter Prevc uvrstil med dobitnike točke, kljub temu pa še ni povsem zadovoljen. Jure Šinkovec pričakuje, da bo skočil bistveno dlje, ko se bo le znebil treme.

Ob Robertu Kranjcu se lahko še Peter Prevc pohvali, da je prišel na vseh dosedanjih tekmah svetovnega pokala do točk. Do najboljše uvrstitve je skočil minuli konec tedna v Harrachovu, kjer je bil na prvi tekmi štirinajsti, še vedno pa pričakuje tisti preskok med najboljšo deseterico, kjer se mladi in optimistični Prevc tudi vidi. "Mogoče bom moral malce bolj zadihati. Prikrade se nervoza v glavi in začnem delovati zategnjeno. Posledično izgubljam potrebne metre. V Harrachovu sem bil jezen nad sabo, ker na tekmi nisem prikazal dobrih skokov. V kvalifikacijah in na treningu je veliko bolje kazalo. Zelo zadovoljen nisem, razočaran pa tudi ne," je začetek sezone, ki je za slovenske skakalce izjemno uspešen, povzel Peter.

"Tisti pravi rezultati bodo še prišli"

Dobro je v novo sezono krenil tudi Jure Šinkovec, ki se je v Lillehammerju in Harrachovu dokopal do točk, sam pri sebi pa se zaveda, da je njegov domet lahko še bistveno višji. A bo moral, kot pravi sam, v prvi vrsti spraviti pritisk s svojih ramen. "Glede na skoke na treningu lahko pričakujem še napredek. Moram reči, da mi gre vedno bolje. Na tekmi je prisotna trema. Z mislimi grem drugam. Na tekmi se mi skoki podirajo in sem nekoliko razočaran zaradi tega. Preveč začnem razmišljati. Nato rabim kakšni dve uri po tekmi, da se spravim k sebi. Glavni cilj je, da prenesem skoke iz treningov na tekmo. In ravno ti mi dajejo navdih za naprej. Slej ko prej mora iti trema stran. Moram zadihati. S samimi rezultati sem zadovoljen. Tisti pravi bodo tudi še prišli," pa je svojo plat zgodbe v tej sezoni opisal Šinkovec.

Ne spreglejte