Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2021,
10.12

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Natisni članek

Zlata lisica

Četrtek, 7. 1. 2021, 10.12

3 leta, 3 mesece

Zelo pomemben razlog prestavil snežno kontrolo v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Zlata lisica 1. dan 2019 | Lisičke na Mariborskem Pohorju 16. in 17. januarja čakata dve veleslalomski preizkušnji. Bodo temperature omogočile pripravo proge? | Foto Matic Ritonja/Sportida

Lisičke na Mariborskem Pohorju 16. in 17. januarja čakata dve veleslalomski preizkušnji. Bodo temperature omogočile pripravo proge?

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Snežni kontrolor FIS in tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr bi danes moral preveriti tekmovalno progo za 57. Zlato lisico, a bo to storil šele jutri. Razlog za spremembo termina je obetaven.

Danes in jutri se namreč obetajo nizke temperature, ki bi organizatorjem Zlate lisice lahko bistveno pomagale pri pripravi spodnjega dela smučarske proge, ki je v zadnjih dneh zaradi otoplitve izgubila kar nekaj snega.

Srečko Vilar, generalni sekretar tekmovanja za Zlato lisico, ki je napovedano za 16. in 17. januar 2021, je ob najnovejši vremenski napovedi optimističen. "Napovedana ohladitev obeta, da bodo snežni topovi končno začeli delati tudi na spodnjem delu s polno močjo. V cilju je snežna tovarna sicer izdelala veliko snega, ki ga bomo potrebovali za ciljno areno, po progi pa je razporejenih dovolj topov. S snežnim kontrolorjem se bomo nato dogovorili o nadaljnjih korakih pri pripravi proge," je povedal za uradno spletno stran tekmovanja.

Izjemoma dve veleslalomski tekmi

Maribor bo tokrat izjemoma gostil dve veleslalomski tekmi za svetovni pokal alpskih smučark, namesto klasičnega lisičkinega sporeda, ki ga sestavljata veleslalom in slalom, kar je odlična novica za prvo veleslalomistko slovenskega tabora Meto Hrovat, ki je bila lani na Zlati lisici, izpeljani na Vitrancu, odlična tretja.

Težav s snegom stalnica Zlate lisice

Težave s snegom sicer postajajo stalnica tekem v Mariboru. V zadnjih desetih letih so lisičke na Pohorju manjkale na petih prireditvah, nazadnje lani, ko so smučarke še enkrat več gostovale v Kranjski Gori na progi v Podkorenu, ki sicer tradicionalno marca gosti moško tekmovanje za svetovni pokal - pokal Vitranc.

Lanska zlata lisica se je zelo uspešno razpletla za Meto Hrovat, ki je v veleslalomu zasedla odlično tretje mesto. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Lanska zlata lisica se je zelo uspešno razpletla za Meto Hrovat, ki je v veleslalomu zasedla odlično tretje mesto. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Zlato lisico so lani zelo uspešno izpeljali na vitranški strmini, celo z omenjenimi slovenskimi stopničkami, je pa covid-19 kruto zarezal v načrte organizatorjev pokala Vitranc, saj tekmovanja, kljub odlični progi in pogojem, zaradi pandemije novega koronavirusa marca lani niso mogli izpeljati.

Ne spreglejte