Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
31. 1. 2015,
17.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Žan Košir Rogla

Sobota, 31. 1. 2015, 17.10

8 let

Žan Košir si je veselje sposodil pri navijačih (video)

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
''Do veleslalomske zmage bom že prišel, a navijači si na domači tekmi zaslužijo popolno veselje,'' je po tretjem mestu na Rogli dejal slovenski deskar Žan Košir.

Po prvem mestu v kvalifikacijah in gladkih zmagah v osmini finala in četrtfinalu se je najboljši slovenski deskar Žan Košir težko sprijaznil s polfinalnim porazom proti Italijanu Marcu Felicettiju, a je vseeno zbral dovolj notranje moči za odličnost v tekmi za tretje mesto. Kljub novim stopničkam, četrtim v sezoni in dvanajstim v karieri, pa je po tekmi obžaloval zapravljeno priložnost za prvo veleslalomsko zmago v karieri. Obe dosedanji zmagi je namreč slavil v slalomu, za nameček pa je tokrat vedel, da sta bila premagljiva tako Felicetti kot tudi končni zmagovalec Vic Wild.

''Ta zmaga bo že prišla. No, na domačo bo treba še počakati. Toda danes sem želel na vrh zaradi navijačev. Zaslužijo si popolno veselje. Lepo jih je videti, da so še vedno nasmejani. Jaz sem malo bolj razočaran, zato se jim bom pridružil in si sposodil malo veselja, tako da bom Roglo zapustil z nasmehom,'' je dejal nosilec dveh olimpijskih kolajn in še enkrat podoživel zadnji dve vožnji. ''Držal sem se linije ob količku. Ko sem začel grešiti, sem nato v tekmi za tretje mesto deskal bolj okroglo linijo. Bilo je zelo preprosto. A še bolj usoden je bil polfinalni štart,'' je dodal Košir.

Olimpijski prvak je pričakoval poraz proti Koširju

''Zadovoljstvo lahko iščem ob pogledu na vrstni red, saj ob meni ni največjih tekmecev v svetovnem pokalu. Ohranjam prvo mesto. Ni mi lahko. Tudi sam čutim psihični pritisk. A vztrajal bom in se boril naprej. Cilj ostaja zmaga v paralelnem seštevku svetovnega pokala,'' je napad na globus napovedal Košir, ki je po tekmi roko stisnil zmagovalcu – Američanu v ruski reprezentanci Vicu Wildu. Ta je priznal, da je pričakoval finalni obračun z ljubljencem domačega občinstva.

''Če bi se srečala v finalu, bi me Žan, sicer moj dober prijatelj, verjetno premagal. Je mojster na takšnih progah, poleg tega pa je v vrhunski formi. Ne čudi, da vodi v svetovnem pokalu,'' je dejal Wild, navdušen tudi nad progo na Rogli. Pravi namreč, da je večina prog v svetovnem pokalu preveč rebrastih, zato v deskanju ni pravega užitka. ''Tu lahko deskar izpeljuje lepe zavoje. Čestitke organizatorjem,'' je dodal Wild.

Ne spreglejte