Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 7. 2018,
16.02

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Natisni članek

Urša Bogataj Urša Bogataj Ema Klinec Ema Klinec Hinterzarten Poletna VN smučarski skoki

Sobota, 28. 7. 2018, 16.02

5 let, 9 mesecev

Poletna VN, Hinterzarten

Za uvod v poletno sezono Ema Klinec na šestem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

ema Klinec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na uvodni tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih za dekleta v Hinterzartnu je bila najboljša Slovenka Ema Klinec na šestem mestu, med deseterico je končala tudi Urša Bogataj.

Smučarke skakalke so v novo, poolimpijsko sezono krenile z novim trenerjem Zoranom Zupančičem in novim pomočnikom trenerja Anžetom Lavtižarjem. Krst na mednarodnih tekmah sta doživela že na tekmah FIS-pokala v Beljaku v začetku julija, tokrat ju je čakal še krst na tekmah najvišje ravni v Hinterzartnu.

Skozi včerajšnje kvalifikacije v Nemčiji se ni uspelo prebiti Špeli Rogelj, ki je bila diskvalificirana zaradi neustreznega dresa (0,5 cm v razkoraku). Na današnji tekmi je tako nastopilo pet skakalk.

Bogatajeva najboljša po prvi seriji

Po prvi seriji je bila najboljša Slovenka Urša Bogataj na tretjem mestu, Ema Klinec je končala na šestem. Po drugi seriji je višje končala Klinčeva na šestem mestu, Bogatajeva pa na desetem.

Klinčeva je v finalu skočila 92 metrov, zbrala pa je 209,4 točke. Stopničk ni ubranila Bogatajeva, ki se ji je finalni skok povsem ponesrečil, pristala je pri 86 metrih, zbrala je 196,5 točke.

Nika Križnar je končala na 15. mestu, Jerneja Brecl je bila 18., Katra Komar pa 24.

Takanašijeva razred zase

Razred pred konkurenco je bila ob odsotnosti Maren Lundby Sara Takanaši, ki je gladko zmago potrdila s 103 metri v finalu in s skupno 254,4 točke. Juki Ito je skočila 99.5 metrov in je zbrala 234,8 točke, na stopničke se je s sedmega mesta po prvi seriji prebila domačinka Ramona Straub s 95,5 metra ter 214,7 točke.

"Iz tekme smo potegnili najmanj, kar je mogoče"

"Za nami je prva tekma na najvišji ravni in lahko rečem, da smo na tekmi, glede na priprave in tudi na skoke, na tem prizorišču še danes v poizkusni seriji, potegnili najmanj, kar se je lahko. Imeli smo tudi nekaj smole, tekmovalke so se nekoliko 'potresle'. Rezultati so kljub temu spodbudni, solidni, veseli pa samo dejstvo, da imamo kljub tako odskakani tekmi kar nekaj rezerv. Smo julija, čaka nas še veliko dela, konkurenca pa je, z izjemo Japonk, zelo dosegljiva," je o tekmi povedal Zoran Zupančič.

Naslednja tekma poletne velike nagrade za dekleta bo na sporedu 10. avgusta v francoskem Courchevelu, kraju edine slovenske ženske zmage. To je Emi Klinec uspelo leta 2013. Zoran Zupančič bo z dekleti do tekem čez dva tedna treniral v Sloveniji, v Francijo, kjer bo tekma na veliki, 120-metrski napravi, pa bo odpeljal Klinčevo, Bogatajevo, Križnarjevo in Breclovo, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Peter Slatnar
Sportal Pri Nemcih in Poljakih znesek ni bil težava, a je Slatnar predvsem Slovenec
Timi Zajc Pjongčang
Sportal Uspešnih sedem slovenskih skakalcev, pet deklet, Rogljeva diskvalificirana
Simon Ammann
Sportal Zvezdnik svetovnega formata bo skakal na Slatnarjevih smučeh
Ne spreglejte