Wellinger po takšnem udarcu ni mogel zadržati solz

Veliki osmoljenec zadnje tekme norveške turneje RAW je bil nemški skakalec Andreas Wellinger. Skupno zmago je imel po slabšem poletu Stefana Krafta praktično že pred nosom, a je skočil preskromno, lovorika pa je romala v roke presenečenega Avstrijca. Wellinger ni mogel zadržati solz razočaranja.

Vse je kazalo, da bo Nemec Andreas Wellinger premierni zmagovalec norveške turneje RAW in da bo v žep pospravil 60 tisoč evrov. V skupni seštevek je štelo kar 16 skokov na štirih prizoriščih (Oslo, Lillehammer, Trondheim in Vikersund), Wellingerju pa se je zalomilo povsem na koncu.

Po prvi seriji nedeljske tekme je imel v boju za lovoriko že več kot osem točk naskoka. Bližje ji je bil, potem ko je imel Stefan Kraft – v soboto je poletel do novega svetovnega rekorda (253,5 m) – težave pri odskoku z mize. Avstrijec se je sicer rešil pred padcem, kljub temu pa izvlekel 215 metrov.

"Ko sem doskočil, sem bil prepričan, da sem izgubil boj za norveško turnejo," je dejal Kraft.

A je imel zadnjo besedo Wellinger, ki se mu je skok povsem ponesrečil. Zmogel je le 166 metrov, skupna zmaga pa je nemudoma splavala po vodi. Na koncu je zasedel celo tretje mesto. Pred njega se je vrinil zmagovalec nedeljske preizkušnje Kamil Stoch.

Vidno razočarani Wellinger ni mogel skriti čustev. Zlomil se je in potočil solze, potem ko so ga preostali skakalci na čelu s Kraftom tolažili.

"Jezen sem," je dejal Wellinger, njegov trener Werner Schuster pa s prstom pokazal na žirijo, da ob slabših vetrovnih razmerah 21-letnega Nemca ne bi smela spustiti s tako nizkega naleta.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • okdal2 / 20.03.2017. ob 11:05

    Zlomil se je .....kako se je zlomil ?Torej,po vaše se tudi otrok vsakič ko joka zlomi.Čudno pa da jih večina odraste-a ne zlomljeni,polomljeni itn.

  • mare1962 / 20.03.2017. ob 14:53

    Sej je še cel!!!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano