Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
15.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Alta Badia Žan Kranjec Žan Kranjec Kjetil Jansrud Aksel Lund Svindal

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 15.59

7 let, 12 mesecev

Vikinški finale dobil Jansrud, Svindal prevzel vodstvo v skupnem seštevku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec premiernega paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v Alta Badii. Žan Kranjec je izpadel v prvem krogu in osvojil 26. mesto.

Potem ko je Avstrijec Marcel Hirscher v nedeljo v Alta Badii dobil še tretji veleslalom zapored, je na istem prizorišču pod žarometi v spodnjem delu proge Gran Risa po napaki in odstopu izpadel že v prvem krogu paralelnega veleslaloma. Tekmovanje so na prvi stopnji končali tudi Nemec Felix Neureuther ter veleslalomski šampion Američan Ted Ligety in odlični norveški slalomist Henrik Kristoffersen.

Preizkušnjo je dobil Norvežan Kjetil Jansrud, ki je v velikem finalu premagal rojaka Aksla Lunda Svindala, ki je z drugim mestom prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Stopničke so bile povsem v skandinavskih barvah. Duel za tretje mesto je dobil Šved Andre Myhrer, ki je v medsebojnem obračunu premiernega nočnega spektakla v paralelnem veleslalomu premagal Nemca Dominika Schwaigerja.

Kranjcu pet točk svetovnega pokala

Na tekmi je nastopilo 32 smučarjev. Med njimi bil tudi Žan Kranjec, katerega je v prvem krogu izločil Francoz Victor Muffat-Jeandet.

Kranjec je odlično začel, v prvem nastopu je bil zelo hiter na štartu ter hitrejši od francoskega tekmeca, ki pa je Slovenca dohitel v spodnjem delu in ga v cilju prehitel za devet stotink sekunde. V drugem nastopu pa je Kranjec že zgoraj naredil napako, s katero je izgubil nekaj dragocenega časa, v naslednji krog pa se je tako uvrstil Muffat-Jeandet, saj je Slovenca prehitel za 29 stotink sekunde.

Tekma je štela za točke svetovnega pokala, skupni in za posebni veleslalomski seštevek, ne pa tudi za jakostno lestvico, po kateri določajo štartno listo.

Alpske smučarje v torek čaka slalom pod žarometi v Madonni di Campiglio.

Ne spreglejte