Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
17. 8. 2018,
9.52

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Natisni članek

Andreas Stjernen Kenneth Gangnes

Petek, 17. 8. 2018, 9.52

5 let, 8 mesecev

Verjetno največji nesrečnik med skakalci se vrača

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Kenneth Gangnes | Foto Sportida

Foto: Sportida

Norveški skakalec Kenneth Gangnes je imel v zadnjih letih ogromno smole. Štirikrat je moral prestati operacijo kolena, potem ko mu koleno ni zdržalo. Na skakalnico naj bi se vrnil septembra, njegov trener pa poudarja: "Če bo Kenneth zdrav, ga bomo pozimi več kot enkrat videli na odru za zmagovalce."

Nesreča pri norveškem skakalcu Kennethu Gangnesu ne počiva. V zadnjih osmih letih je prestal kar štiri operacije kolenskih križnih vezi. Nazadnje se je poškodoval dan pred začetkom pretekle sezone. V mislih je imel olimpijske igre v Pjongčangu, njegove sanje o olimpijski medalji pa so se v hipu razblinile.

Sledila je četrta operacija kolenskih križnih vezi. Razočaranje je bilo zelo veliko, razmišljal je celo o slovesu, vendar se je še enkrat podal na izjemno nehvaležno pot rehabilitacije, ki traja več kot pol leta.

Peter Prevc
Sportal Negotovost pri Petru Prevcu še kar traja

Trdo je delal, kmalu pa naj bi prišel čas, ko se bo spet podal na skakalnico. "Po operaciji so mi dejali, da bom potreboval devet mesecev, da bom prišel v polno pripravljenost. Teh devet mesecev je minilo. Zelo blizu sem vrnitvi na skakalnice. Mislil sem, da bom skakal že ta mesec, vendar bom raje počakal. Na začetku septembra pa bi že rad," je dejal Gangnes, srebrni s svetovnega prvenstva v poletih iz leta 2016 na Kulmu, kjer je zlat postal naš Peter Prevc.

Očitno bosta oba septembra spet stopila na skakalnice, saj ima naš skakalec tudi težave, le da Peter z gležnjem.

Vrnil se je Stjernen

Stjernen po poškodbi že skače. | Foto: Sportida Stjernen po poškodbi že skače. Foto: Sportida Trener Gangnesa Alexander Stöckl verjame v svojega varovanca, ki je bil v sezoni 2015/16 v skupnem seštevku tretji: "Če bo Kenneth zdrav, ga bomo pozimi več kot enkrat videli na odru za zmagovalce."

V norveškem taboru pa so pozdravili vrnitev Andreasa Stjernena, ki si je junija poškodoval prst na levi nogi. Priznani letalec se je že vrnil na skakalnice in na nedavnem norveškem pokalu na manjši skakalnici (K-75) osvojil peto mesto. Na lestvici bi ga našli še višje, če ne bi pri prvem skoku padel. Tudi sam pa je kot Gangnes že razmišljal o koncu kariere, vendar zaradi drugega razloga. Obžaloval je namreč, da ni preživel več časa z družino. Na njegovo veliko veselje mu je norveška skakalna zveza stopila nasproti, tako da ima nekoliko bolj individualni pristop na priprave za zimo.

Ne spreglejte