Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 1. 2016,
19.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Bucik Flachau

Četrtek, 14. 1. 2016, 19.16

7 let, 12 mesecev

Velez Zuzulovi slalomski dvojček, Slovenke brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovakinja Veronika Velez Zuzulova nadaljuje z odličnimi predstavami v Flachauu s še drugo slalomsko zmago v tem tednu.

Po torkovem nočnem slalomu pod žarometi je Slovakinja dobila tudi današnji drugi slalom, prav tako pod žarometi. Štiri Slovenke se niso uvrstile v finale.

Francozinja Nastassia Noens, ki je nekoliko presenetljivo prevzela vodstvo po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučark, je v finalu zapravila prvo zmago. Nazadnje je bila četrta (+0,72).

Zato pa je zmagovito formo v finalu pokazala Velez Zuzulova, ki je z drugega mesta na prvi progi skočila na sam vrh. Vodilna slalomistka Švedinja Frida Hansdotter, tretja po prvi vožnji, je nazadnje skočila na drugo mesto (+0,20) ter ubranila rdečo majico vodilne v slalomskem seštevku. Na najnižjo stopničko je s petega mesta po prvi vožnji skočila Slovakinja Petra Vlhova (+0,53).

Velez Zuzulova v slalomskem seštevku zaostaja 85 točk, Čehinja Šarka Strachova je tretja (-109), Slovakinja Vlhova pa četrta (-185).

V skupnem seštevku sta na prvih dveh mestih še vedno Švicarka Lara Gut (738) in Američanka Lindsey Vonn (700), ki slaloma ne vozita, tretja je Hansdotterjeva, ki za vodilno Švicarko zaostaja 77 točk.

Slovenke prepočasne za finale

Slovenski nastopi so se tako kot v torek končali že na prvi progi. Katarina Lavtar je bila še drugič po vrsti prepočasna za finale. Za prvo trideseterico, ki se bo pomerila v drugi vožnji, je zaostala pičli dve stotinki sekunde, z zaostankom 2,63 sekunde pa je vpisala končno 31. mesto.

Trideseterica se je izmuznila tudi Ani Bucik, ki v Flachauu še ni našla pravih občutkov, po odstopu v torek na prvem slalomu se danes znova ni uvrstila v finale. Za finalom je zaostala 11 stotink sekunde, zaostanek 2,72 sekunde je zadoščal za 33. mesto.

V finale se nista prebili tudi preostali Slovenki, Maruša Ferk je zaostala 3,02 sekunde za 40. mesto, Klara Livk pa je odstopila tudi na svojem drugem startu v svetovnem pokalu. Brez druge vožnje je ostala tudi v Združenih državah Amerike rojena Lila Lapanja, hčerka nekdanjega slovenskega smučarja Vojka Lapanje, ki nastopa za ameriško reprezentanco.

V Flachauu bo v nedeljo na sporedu še veleslalom, na katerem bodo nastopile štiri Slovenke Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Meta Hrovat.

Tako slalom kot veleslalom sta bila sprva na sporedu v nemškem Ofterschwangu, a so tekmi zaradi pomanjkanja snega nato prestavili v Flachau.

Ne spreglejte