Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2013,
17.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

štafeta Teja Gregorin Andreja Mali

Petek, 15. 2. 2013, 17.18

8 let

Velepec: To je nekaj najhujšega v moji trenerski karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tora Berger, za katero je to zadnje SP, je v zadnji predaji z odličnim tekom in streljanjem Norveško popeljala do zmage. Drugo mesto je pripadlo Ukrajinkam, na najnižji stopnički Italijanke.

Norvežanke so po tretji predaji za takrat vodilnimi Nekmami zaostajale za 40 sekund, a je nato na sceno stopila Tora Berger, ki je z odličnim tekom reprezentanco popeljala do zlate medalje. Sedem sekund so zaostale Ukrajinke, do presenetljivega tretjega mesta so prišle Italijanke. Branilke naslova Nemke so na koncu pristale na petem mestu in po 18. letih prvič ostale brez medalje. Slovenske barve so branile Teja Gregorin, Andreja Mali, Dijana Ravnikar in Lili Drčar, ki so si pristreljale in pritekle 17. mesto. Slovenke so lovile predvsem zadnje točke v boju za osvojitev ženske kvote (za žensko in mešano štafeto) na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, a jim tega po prvih izračunih ni uspelo udejanjiti.

Ena sama točka odnesla olimpijski nastop

"Očitno se nam res ni izšlo za dosego ženske kvote na olimpijskih igrah. Zelo sem razočaran, če bo tako tudi obveljalo. Pri osvojenih približno 1200 točkah, nam je zmanjkala le ena. To pomeni, da bi se morala le ena od punc uvrstiti za eno mesto boljše na eni izmed tekem, ki štejejo. To je nekaj najhujšega v moji trenerski karieri, kar se nam je lahko pripetilo. Punce so se v štafeti zelo dobro borile in sestavile soliden nastop. Še posebej Teja je bila spet odlična, Andreja v skladu s pričakovanji, Dijana glede na svoj status tudi dobro, iz Lili pa smo uspeli iztisniti celo več, kot smo upali. Žal tudi tak nastop ni zadoščal za osvojitev želenega cilja, torej nastopa žensk in mešane štafete v Sočiju. Seveda bomo vložili vse napore, da bi našli še kakšno možnost, morda preko slovenskega olimpijskega komiteja, vendar je upanja vse manj," je po tekmi dejal glavni trener Uroš Velepec.

"Skrajni čas, da se je odprla tekaška forma. Prva dva kroga se nisem najbolje znašla v silni gneči, poleg tega je pred menoj padla Nemka in ustavila celo skupino tekmovalk, ki smo bile za njo. Zadnji krog pa sem stisnila kot znam in se prebila do tretjega mesta. Sem vesela, da je generalka pred skupinskim štartom dobro uspela, ker bo to tudi moja zadnja priložnost tega prvenstva," je svoj nastop opisala Teja Gregorin. Malijeva, ki je pripeljala štafeto skozi predajni prostor na 7. mestu, je takole povzela nastop: "Nastop je bil najboljši kot ga zmorem, strelsko natančno in tudi na progi dovolj hitro, da sem se lahko kosala s sicer precej hitrejšimi konkurentkami. Zaostanek ni bil velik, pa tudi sedmo mesto je še vedno obetalo dober rezultat štafete."

"Želela sem pomagati ekipi po svojih najboljših močeh in tekmovati kot mi moči še dopuščajo. Punce so neverjetno hitre v smučini, zato sem tudi izgubila nekaj mest. Streljati pa očitno še znam v položaju stoje. Škoda, če naš nastop res ne bo zadoščal za uvrstitev več kot ene tekmovalke na olimpijske igre," je misli po nastopu strnila Dijana Ravnikar.

Ne spreglejte