SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Planici novi skakalnici nared oktobra - Peterka bo lahko izbiral

4

termometer

Končno. Takšni bodo verjetno številni komentarji v oktobru, ko bosta obe novi skakalnici v Planici preizkušeni. Čast prvega skoka bo imel Primož Peterka, ki bo lahko izbiral skakalnico.

Pisal se je 13. julij 2011, ko so izvajalci za gradnjo skakalnic v novem nordijskem centru v Planici le dobili zeleno luč. Brez zapletov jasno v Sloveniji ni šlo, a vseeno lahko z velikim navdušenjem pričakujemo prvi konec tedna v oktobru. Takrat naj bi bilo po načrtih izvajalcev vse nared za preizkus obeh velikih skakalnic (velikosti skakalnic sta 135 in 105 m), na katerih bodo potem še tisti vikend potekali boji za naslove državnih prvakov.

Bloudkova velikanka za razliko od manjše skakalnice v tem trenutku še ne daje vtisa, da bi na njej skakali oktobra – tehnični pregled bo čez štirinajst dni -, vendar bo plastika kmalu položena, medtem ko urejanje okolice ne predstavlja časovne ovire. "Nekateri skakalci nestrpno čakajo, kdaj bosta skakalnici nared. Imamo spletno kamero in vklopi so vse bolj pogosti, kar pomeni, da vsi nestrpno pričakujejo skakalce v smučini," pravi direktor ZSRS Planica Jelko Gros, ki bdi nad celotno gradnjo nordijskega centra v Planici.

Veliko se je že govorilo, da bo čast prvega skoka na novi skakalnici pripadla najboljšemu slovenskemu skakalcu vseh časov Primožu Peterki. Na njem pa je, da se odloči, ali se bo spustil po veliki ali manjši napravi.

Ali bo Bloudkova velikanka kandidirala za uvrstitev v svetovni pokal, ali bo letalnica morda kaj izgubila na pomenu s prihodom novih skakalnic (manjše se bodo začele graditi konec leta), kakšne so napovedi Grosa glede prvega skoka Primoža Peterka na novi skakalnici …, pa si poglejte v spodnjem videu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin