Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2019,
21.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

upokojitev Marcel Hirscher Marcel Hirscher

Sreda, 4. 9. 2019, 21.50

4 leta, 7 mesecev

tvitospektiva ob koncu kariere marcela hirscherja

Lindsey Vonn: Težko leto za alpsko smučanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Lindsey Vonn  Marcel Hirscher | Slabega pol leta po koncu kariere Lindsey Vonn se od belega cirkusa poslavlja tudi Marcel Hirscher. | Foto Sportida

Slabega pol leta po koncu kariere Lindsey Vonn se od belega cirkusa poslavlja tudi Marcel Hirscher.

Foto: Sportida

Ob naznanitvi konca kariere avstrijskega alpskega smučarja Marcela Hirscherja čestitke dežujejo z vseh strani. Zbrali smo nekaj odzivov nekdanjih in še aktivnih športnikov belega cirkusa.

Marcel Hircsher
Sportal Konec velike ere: Marcel Hirscher je zaklenil svojo vitrino!

"Težko leto za alpsko smučanje. Legenda je naznanila konec kariere. Čestitke za izjemno kariero, prijatelj. V čast mi je bilo tekmovati v isti eri kot ti. Osem velikih globusov je dosežek, ki ga ne bo presegel nihče. Uživaj s svojo družino," je na Twitterju zapisala prav tako sveža upokojenka Lindsey Vonn.

"Hvala za vse lekcije. Vse najboljše v prihodnosti," je zapisal Žan Kranjec.

"Veliko spoštovanje. Hvaležen sem, da sem tekmoval s teboj in na zmagovalnem odru prvič stal prav ob tebi. Smučanje je dvignil na povsem novo raven. Hvala in vse najboljše v prihodnosti," je zapisal Štefan Hadalin. 

 
Sportal "Nisem bil avstrijski 'fan', toda Marcel Hirscher …"

 Čestitke ob koncu bogate kariere je poslala tudi Hirscherjeva rojakinja Anna Veith:

Hirscherju je čestital tudi nekdanji avstrijski premier Sebastian Kurz:

 "Privilegij je bil tekmovati z njim. Osem let je skrbel, da je bilo nekaj nemogočega videti zelo preprosto," je zapisal italijanski smučar Giuliano Razzoli.

"Dragi Marcel, v veliko čast mi je bilo tekmovati s tabo. Zame in za mojo družino si legenda. Hvala za vse trenutke, ki sem jih s teboj lahko preživel na strmini, pa tudi za to, da si bil vselej dober človek, ne le dober športnik. Vse najboljše v prihodnosti, tudi tvoji družini. Tekme bodo brez tebe zelo drugačne," je zapisal slovaški alpski smučar Adam Žampa.

"Čudno, kako čustveno je lahko slovo od športnika, ki se upokoji. A ni čudno, če je to športnik, od katerega si se ogromno naučil in ti je v navdih za celotno kariero (brišem solze). HVALA za vse neverjetne trenutke, ki si jih dal športu in vse najboljše v prihodnosti," pa je čustveno slovo Hirscherja pospremila Mikaela Shiffrin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

With 138 podiums on 245 starts on the World Cup Tour 😱 there is gonna be lots of pictures of people with @marcel__hirscher 😜. But I got a special one 😉. Congrats sincerely for all, I will, of course, not miss you a lot on the result list, but for sure, I will miss clearly all you brought to our sport and passion. Thanks for all your professionalism and your work on every details, thanks for your commitment and everytime pushing the limit to the maximum, thanks for the constant inspiration and finally thanks for all your respect and fair-play. See you on the other side of riding 😉👏🙇🏻‍♂️❄️⛷🚵‍♀️ World Junior Championship 2009 - Olympic Games 2018 RIP Björn Sieber 💫 #89 #MH #Legend

A post shared by Victor Muffat-Jeandet (@vmuffatjeandet) on

"Marcel je premikal meje tistega, kar smo mislili, da je možno v smučanju. On je pravi šampion. Vse najboljše želim tebi in tvoji družini," je ob slovesu zapisal Ted Ligety, ki je že 24. avgusta na Instagramu s hudomušnim sporočilom namignil, da bo Avstrijec končal kariero

Preberite še:

Marcel Hirscher
Sportal Avstrijci trdijo: Marcel Hirscher bo končal kariero

 

Ne spreglejte