Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
6. 5. 2014,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Torek, 6. 5. 2014, 11.48

8 let

Tina Maze s svečane večerje znova na sneg

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpijska prvakinja Tina Maze se bo ta teden vrnila na sneg, ob opremi pa bo skupaj z Andreo Massijem "preizkusila" tudi morebitno spremljevalno zasedbo za novo tekmovalno sezono.

Okroglih 50 dni po koncu sezone, ki je Tini Maze med drugim prinesla dve zlati olimpijski kolajni, najboljša slovenska alpska smučarka še nima uradno sestavljene ekipe za novo zimo. Vseeno priprave za naslednje, nemara celo zadnje poglavje nadvse uspešne kariere pospešeno potekajo. Predvidoma v četrtek se bo 31-letna Črnjanka znova vrnila na sneg, poleg Andree Massija pa naj bi ji družbo delal tudi kandidat za novega trenerja. Njegovo ime ostaja skrito, saj je pot do dokončnega dogovora še dolga.

"Gre za zelo pomembno vprašanje. Zato vztrajamo pri treh kandidatih in neke vrste preizkusu na snegu. Ne gre le za strokovno kakovost trenerja, temveč tudi za prave človeške odnose. Za te lahko trdim, da so pogosto pomembnejši od rezultatov. Vem, da se zaradi tega ustvarja občutek, da sestavljanje ekipe traja malo dlje, a želim poiskati najboljšo rešitev. Najboljšo za Tino, da ne bo pomote," poudarja Massi in dodaja: "Še enkrat priznam, da sem se lani nekoliko uštel, ko sem napačno ocenil položaj po osvojenem velikem kristalnem globusu. Tudi zaradi tega bomo tokrat še toliko bolj natančni."

Tinini karieri ne gre oporekati

"Tina Maze je dosegla vse. Prav nikomur ne dolguje nič. Njeni karieri ne gre niti malo oporekati. Vsakršen uspeh v novi zimi bo zgolj dodatek, neka dodana vrednost izjemni karieri," je na dejstvo, da bi lahko slovenska rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu povsem mirne vesti smuči postavila tudi v kot, namignil Massi in dodal: "Odločila se je za nadaljevanje poti. To je treba spoštovati in storiti vse, da bo projekt znova povsem profesionalen in usmerjen proti najvišjim možnim ciljem, pa čeprav se ob že doseženem marsikdo vpraša, kje iskati motive."

Massi sicer vztraja, da v projektu priprav na novo sezono deluje kot sestavljavec ekipe, zatorej vsaj uradno še naprej ostaja odprto vprašanje njegove vloge med sezono. A zdi se, da je njegov umik, o katerem je razmišljal marca, le malo verjeten. "Znova ponavljam, da bi se umaknil, če bi našel ustrezno zamenjavo," odgovarja Goričan in v pojasnilo marčevskega šoka dodaja: "V Lenzerheideju mi je šlo v nos predvsem to, da nismo delovali tako, kot bi morali. Trdim namreč, da je treba biti pri projektih vztrajen do konca."

Brez Južne Amerike ne gre

Olimpijska in svetovna prvakinja bo sicer dobršen del priprav na sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Beaver Creeku, opravila po ustaljenem načrtu z manjšimi modifikacijami, Ob pregovorno zahtevnih kondicijskih treningih zatorej v železni repertoar spada tudi večtedensko delo na južnoameriškem snegu. V Argentini bo Črnjanka vadila predvsem tehnični disciplini, v Čilu pa bodo na dnevnem redu predvsem hitrostne prvine. Baza bo vnovič Portillo, česar pa ne bo spremenila niti selitev Mathiasa Bertholda, s katerim je Tinin tabor dobro sodeloval, iz Avstrije v Nemčijo.

"Lahko se pohvalimo s posebnim statusom v Portillu, kjer lahko vadimo tudi sami. Sicer pa gre za idealne terene. O tem dovolj zgovorno priča podatek, da sta lani tam vadila oba smukaška olimpijska prvaka, tako Mazejeva kot tudi Matthias Mayer, tja pa se redno podaja tudi Lindsey Vonn," poudarja Italijan na čelu ekipe najboljše slovenske smučarke.

Ne spreglejte