Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2015,
18.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Teja Gregorin biatlon Pokljuka

Sreda, 16. 12. 2015, 18.52

8 let

Teja Gregorin v teh dneh ni srečna: Ne vem, kaj je šlo narobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin po prvih dveh postajah svetovnega pokala ni zadovoljna, zato tudi ona Pokljuko vidi kot priložnost za dvig rezultatskih smernic.

Začetek sezone svetovnega biatlonskega pokala v slovenski tabor ni prinesel veselja, pa čeprav so si pred začetkom tekmovanj vsi želeli dobrega štarta v zimo. Teja Gregorin ni nobena izjema.

Vse skupaj je eno samo mučenje

"Rezultati! Tukaj ni kaj skrivati in zapletati," je odgovor na vprašanje, kaj je najbolj pogrešala na tekmah v Östersundu in Hochfilznu, izstrelila 35-letna slovenska tekmovalka, bronasta olimpijka iz Sočija.

"Preprosto ne vem, kaj je šlo narobe, verjetno tudi trener ta trenutek tega ne ve. Počutje ni takšno, kot je bilo v pripravljalnem obdobju, tako da … Če bi vseh sedem tekem, na katerih sem nastopila, dala v eno celoto, bi lahko rekla, da je bilo eno samo mučenje. Ni bilo tiste prave svežine. Čeprav je bilo na zasledovalni tekmi v Hochfilznu že malo bolje, je šlo na štafeti vse skupaj na slabše. Prevelika nihanja so, ne vem," je še pojasnjevala edina slovenska biatlonka s točkami svetovnega pokala v tej zimi in dodala: "Upam, da bo na Pokljuki boljše!"

Kaže, da me že malo dajejo leta

Medtem ko je Jakov Fak razlog za slabši začetek sezone našel v napaki v opremi, Gregorinova in strokovni štab še vedno tavata v temi. Rešitve težav ni mogoče najti, če se ne ve natančno, kaj težava sploh je. V tem položaju se Gregorinova seveda ne počuti udobno.

"V bistvu je bila lanska sezona prav takšna, da se vse skupaj ni odvijalo tako, kot sem si želela. Ne vem. Kaže, da me že malo dajejo leta. Lani sem se prvič soočila s tem, pa nekako nismo prišli do nekega sklepa in nam med sezono tega ni uspelo popraviti. Upam, da če ne do Pokljuke, da nam uspe vsaj v prihodnjih mesecih nekako strniti formo na neko raven, ki se za reprezentantko, kot sem jaz, spodobi."

Upa na obrat, a ne pričakuje čudeža

Tudi sama je pred sezono izrazila željo, da bi že od štarta tekmovala dobro, zdaj priložnost za dvig forme vidi v Pokljuki. "Vsak si želi dobrega začetka. Po njem je vse lažje. Veš, da si dobro natreniran, veš, da si dobro delal, da se morajo le še poklopiti detajli in si na vrhunski ravni," pravi reprezentantka, ki je dovolj izkušena, da ve, da se preobrat ne bo čudežno zgodil sam od sebe: "Pri meni zdaj ne gre za te podrobnosti, primanjkljaj je precej večji. Po Pokljuki bomo delali tiste prve sklepe, vsaj z vidika tega, kako naprej. Ali je treba narediti kakšne hitre treninge, je treba počivati ali karkoli že."

Pa bo dovolj časa za morebitne ukrepe do januarskih tekem v Nemčiji? "Če premor ne bo dovolj dolg, si bomo morali pač vzeti daljšega, ampak o tem zdaj nima smisla govoriti. Treba je dati še ta pokljuški svetovni pokal skozi in se bomo odločali po njem."

Ne spreglejte