Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Rogelj Urša Bogataj Urša Bogataj Katja Požun Eva Logar Maja Vtič

Nedelja, 2. 2. 2014, 12.50

8 let

Takanašijevi nova zmaga, Vtičeva za las zgrešila stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Smučarske skakalke so se za točke svetovnega pokala še enkrat pomerile na skakalnici v Hinzenbachu v Avstriji. Zmagala je Japonka Sara Takanaši, najboljša Slovenka pa je bila Maja Vtič na 4. mestu.

Maji Vtič je po prvi seriji kazalo bolje, bila je tretja, a v drugo zmogla le 86 metrov in se morala z 232 osvojenimi točkmi zadovoljiti s četrtim mestom. Zmagala je Sara Takanaši (245,2) pred Avstrijko Danielo Iraschko-Stolz (238,4) in Finko Julio Kykkänen (234,8).

Odlično so se odrezala tudi ostala slovenska dekleta, Eva Logar (217,9) je bila sedma, Špela Rogelj (213,8) deseta, Urša Bogataj (212,0) enajsta, Katja Požun (202,6) 14. in Anja Tepeš (170,5) 26.

"Dekleta so danes lepo skakala, Maja je naredila odličen prvi skok, pri drugem pa je imela nekoliko težav pri pristajanju, pri doskoku se še malo boji predvsem zaradi poškodbe kolena. Eva je v okviru svojih zmožnosti opravila izredno dobre skoke. Urša in Špela sta prav tako dobro opravili svoje delo. Katji še manjka nekaj samozavesti, Anja je prav tako skakala solidno in po pričakovanjih, manjka ji še nekaj skokov ter s tem več samozavesti. Z dobrimi rezultati gremo naprej proti Sočiju s precej večjo samozavestjo," je po tekmi povedal glavni trener slovenske ženske reprezentance Jože Berčič.

Za 17-letno Takanašijevo, svetovno prvakinjo, ki je to zimo dobila kar deset od skupno 13 tekem svetovnega pokala, se zdi, da je pri lovu na olimpijski naslov nihče ne more zaustaviti. Na minulih dveh tekmah v Planici, ki je gostila preizkušnji iz Ljubnega, je dve zmagi dosegla Iraschko-Stolzeva, ki se ob pravem času po poškodbi vrača na vrh; na obeh zadnjih tekmah pred ZOI v Hinzenbachu je bila druga.

Takanašijeva, ki je v začetku tedna v Predazzu osvojila še naslov mladinske svetovne prvakinje, si je skorajda že zagotovila skupno zmago v svetovnem pokalu, še drugo v karieri, ter je obenem prva favoritinja na premierni olimpijski tekmi za smučarske skakalke v zgodovini.

Današnja tekma v Hinzenbachu je bila za smučarske skakalke zadnja pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju, kjer bodo slovenske barve zastopale Vtičeva, Logarjeva, Rogljeva in Požunova. Olimpijska tekma jih čaka 11. februarja.

Ne spreglejte