Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
20. 3. 2015,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ana Drev Aljaž Dvornik Miha Hrobat

Petek, 20. 3. 2015, 10.31

8 let

Švicarji izkoristili avstrijski spodrsljaj

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Medtem ko je slovenski kvartet ekipno tekmo finala svetovnega pokala v Meribelu končal že na prvi stopnički, so se zmage nekoliko presenetljivo veselili Švicarji.

Nepisano pravilo ekipnih tekem, ki potekajo po paralelnem izločilnem sistemu, pravi, da je vse razen zmage Avstrije presenečenje. Naši severni sosedje so na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku upravičili pričakovanja, v finalu svetovnega pokala v Meribelu pa jim je spodletelo. Za Evo-Mario Brem, Cristopha Nösiga, Carmen Talman in Philippa Schorghoferja so bili v polfinalu usodni Švedi, ki pa velikega skalpa nato niso potrdili v velikem finalu. Tam so jih ugnali Švicarji.

Na poti do finala je Švica, za katero so nastopali Wendy Holdener, Justin Murisier, Reto Schmidiger in Charlotte Chable, izločila Nemčijo in Italijo, v odločilni tekmi proti Švedski pa so ob izenačenem rezultatu 2:2 odločali časi.

Hitro slovensko slovo

Sproščene tekme brez pravega tekmovalnega naboja in večinoma tudi brez največjih zvezdnikov reprezentanc se je udeležila tudi slovenska ekipa, ki pa je svojo pot končala že na prvi stopnici. Z rezultatom 3:1 je bila boljša Italija. Edino točko je Sloveniji priboril mladi Aljaž Dvornik, ki je v borbenem nastopu ugnal Roberta Nanija. Ilka Štuhec je izgubila proti Chiari Costazzi, medtem ko pa sta Miha Hrobat in Ana Drev odstopila.

"Užival sem. Nastopiti na ekipni tekmi je velika čast. Za mladega tekmovalca je to pravi posladek. Verjamem tudi, da sem upravičil zaupanje," je po tekmi dejal Dvornik, ki je bil premalo za napredovanje. Tega si je želel tudi Hrobat, ki pa je pozornost plenil s spektakularnim odstopom. Po napaki ga je namreč katapultiralo v zrak, kjer se je obrnil za 360 stopinj in vendarle varno pristal.

"Uf, še dobro sem jo odnesel. Najbolj sem se bal, da bi v letu priletel v tekmeca, torej v Guliana Razzolija. Do napake pa je prišlo zaradi tega, ker sem zadel vratca, ob tem pa mi je smučarska očala potisnilo navzdol, tako da nisem niti videl, kaj se dogaja. Upam, pa, da bom še kdaj nastopil na ekipni tekmi, saj mi je ta tekmovalni format nadvse všeč," se je v cilju smejalo Hrobatu, ki je odstopil tudi na superveleslalomu, na katerem je nastopil kot mladinski prvak.

Ne spreglejte