Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2013,
10.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Katja Požun

Sobota, 5. 1. 2013, 10.39

7 let, 12 mesecev

Stoodstotni izplen Slovenk, Katja Požun šesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Japonka Sara Takanaši je zmagovalka ženske skakalne tekme za svetovni pokal. Najboljša Slovenka Katja Požun je zadržala šesto mesto po prvi seriji. Pri točkah še (vseh) pet Slovenk.

Japonka Sara Takanaši (242,1 točke) je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučarskih skakalk v nemškem Schonachu. Takanašijeva je vodila že po prvi seriji, na koncu je drugo mesto osvojila Italijanka Evelyn Insam (224,3), tretja pa je bila Avstrijka Daniela Iraschko (219,2). Najvišje uvrščena Slovenka je bila Katja Požun (206,5) na šestem mestu. Tik za Požunovo je končala Maja Vtič (200,3), ki je bila sicer po prvi seriji deseta. Špela Rogelj je na koncu bila 16. (191,1), Eva Logar (189,4) je osvojila 19. mesto, Anja Tepeš (182,9) 23., Urša Bogataj (175,9) pa 27. mesto.

"Sem zadovoljna, čeprav sem prikazala dva solidna skoka. Na treningih v Planici sem prikazovala tudi boljše. Na treningu na tej skakalnici sem imela kar nekaj težav, zato sem zadovoljna. Skakalnica je težka. Bila sem tudi pozna, zato sta se mi res izšla dva lepa skoka," je dejala Požunova ter nekaj besed namenila tudi ekipnemu uspehu rojakinj: "Ekipno smo Slovenke zelo močne. Smo napredovale. Trening v Planici nam je res koristil, ker smo lahko v miru potrenirale."

Maji Vtič je uspel odličen drugi skok (92,0 m), zaradi česar se je uvrstila na končno sedmo mesto. "Z rezultatom sem zelo zadovoljna, predvsem zaradi tega, ker so razlike med najboljšimi majhne, jaz pa imam še kar nekaj rezerve v sami tehniki. Zadovoljna sem tudi zaradi tega, ker vem, da je lahko še veliko boljše, pa tudi sedmo mesto je super rezultat," je po tekmi razmišljala Vtičeva, ki je drugi nastop komentirala z naslednjimi besedami: "Bil je že kar dober skok, vendar sem še vedno v zadnji fazi leta izgubila nekaj metrov. Cilj mi je sedaj, da to popravim."

"Z zadovoljstvom lahko ocenim današnje nastope deklet. V tehniki smo bistveno bližje, čeprav se nam dogajajo še manjše napake, ki se nekoliko povečajo v fazi leta. Te stvari moramo še nekoliko popraviti in bo super," je po dejal glavni trener Matjaž Triplat ter izpostavil tudi dober trening v zadnjem obdobju v Planici: "Imeli smo super trening v Planici. Bila je morda celo nekoliko prelepa smučina. Včeraj smo se morali v Schonachu kar nekoliko navaditi na tukajšnjo ne najbolj optimalno smučino, saj so se organizatorji morali zelo potruditi, da je bila tekma sploh izpeljana. Dekleta so naredile hiter preklop v današnji dan in s tem niso imele več težav."

Ne spreglejte