Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
19. 11. 2012,
14.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Rogelj

Ponedeljek, 19. 11. 2012, 14.31

8 let

Špela Rogelj meri na zlato medaljo na SP

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Krstno sezono svetovnega pokala v ženskih skokih je Špela Rogelj zaključila na 17. mestu. V novi želi narediti korak naprej. Osrednji cilji so trije: SP v Predazzu, mladinsko SP in tekmi na Ljubnem.

Najboljšo uvrstitev je 18-letna Špela Rogelj dosegla v Hinzenbachu, kjer je bila osma, v lepem spominu pa ji bosta ostali predvsem tekmi na Ljubnem, kjer je imela najštevilčnejšo podporo, zveste privržence pa je razveselila s 13. in 14. mestom. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Erzurumu je bila na posamični tekmi peta, na ekipni pa je prišla s kolegicami do bronastega odličja.

"Navajena sem, da me mora nekaj boleti, sicer ni vse v redu"

Te rezultate želi članica SSK Ilirija v novi sezoni, ki se začne v petek s tekmo mešanih ekip v Lillehammerju, nadgraditi: "Želim biti višje uvrščena v skupnem seštevku kot v minuli sezoni. Glavni cilj mi je svetovno prvenstvo v Predazzu. Rada bi se uvrstila v ekipo in potem naredila dober rezultat. Na mladinskem svetovnem prvenstvu si želim medaljo. Manjka mi še zlata medalja (srebrna je bila leta 2010 v Estoniji, op.p.). Vseeno mi je, ali bom do nje prišla na ekipni ali posamezni tekmi. Pomembno bo, da bo zlate barve. Dober rezultat želim doseči tudi na Ljubnem."

Visoke cilje si je Rogljeva postavila zaradi boljše pripravljenosti, ki ji daje dodaten motiv za začetek novega tekmovalnega obdobja: "Fizično sem napredovala. Razlika je tudi v tem, da drugače razmišljam. Lažje se mi bo pripraviti na svetovni pokal, ker bo to zame že drugo leto. Skoki so se izboljšali od poletja, zato v Lillehammerju pričakujem sproščene skoke. Rezultat bo potem že prišel."

V minuli sezoni so Špelo najbolj ovirale težave s hrbtom, ki so v manjšem obsegu še vedno prisotne. "Nekako sem že navajena, da me mora nekaj boleti, sicer ni vse v redu," je še o zdravstvenem stanju za konec dejala Rogljeva, ki je bila lani v Lillehammerju na prvi tekmi svetovnega pokala odlična deseta.

Ne spreglejte