Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 3. 2017,
10.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

deskanje

Torek, 14. 3. 2017, 10.13

6 let, 7 mesecev

SP v deskanju (ekipni kros)

V Španiji odmevali ameriška in francoska himna

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Deskanje Lindsey Jacobellis Faye Gulini | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Španiji poteka svetovno prvenstvo v smučanju prostega sloga in deskanju, na katerem nastopajo tudi slovenski predstavniki. V ponedeljek so podelili medalje v ekipnem krosu. Na najvišjo stopničko sta pri moških stopila predstavnika ZDA, pri dekletih pa predstavnici Francije. Za najbolj vroč trenutek na zmagovalnem odru sta poskrbeli bronasti Američanki Lindsey Jacobellis in Faye Gulini.

Najboljši smučarji prostega sloga in deskarji na svetu se potegujejo za medalje na svetovnem prvenstvu v Sierri Nevadi. Danes naj bi se za odličja potegovali deskarji v veleslalomu, a prirediteljem nagaja vreme, tako da obstaja velika verjetnost, da bosta veleslalomski tekmi za deskarje (na nastop čakajo štirje Slovenci Rok Marguč, Tim Mastnak, Jure Hafner in Črt Ikovic) ter deskarke (Gloria Kotnik in Iva Polanec) prestavljeni na drug termin.

Prireditelji so v ponedeljek brez vremenskih težav pod streho spravili tekmi ekipnega krosa. V konkurenci močnejšega spola sta prvo mesto osvojila Američana Hagen Kearney in Nick Baumgartner, na zmagovalni oder pa sta se povzpela še para iz Španije in Kanade.

V ponedeljek so se na zmagovalnem odru v Sierri Nevadi znašle štiri Francozinje in dve Američanki. | Foto: Guliverimage/Getty Images V ponedeljek so se na zmagovalnem odru v Sierri Nevadi znašle štiri Francozinje in dve Američanki. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pri predstavnicah nežnejšega spola sta za predvajanje francoske himne v čast zmagovalkam poskrbeli Nelly Moenne Loccoz in Chloe Trespeuch. Francoski uspeh sta z drugim mestom dopolnili njuni rojakinji Manon Petit in Charlotte Bankes, bron pa sta osvojili deskarki iz ZDA.

Lindsey Jacobellis in Faye Gulini sta se tako razveselili medalje, da sta si na odru čestitali z vročim poljubom. Jacobellisova spada med najboljše deskarke vseh časov. V nedeljo je osvojila prvo mesto v snowboard crossu. Na svetovnem prvenstvu je osvojila že pet zlatih medalj, kar desetkrat pa je bila najboljša na X igrah (X games), ki jih vsako leto prireja Aspen.

Ne spreglejte