Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
8. 12. 2014,
13.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Špela Rogelj zmaga rumena majica Lillehammer skoki

Ponedeljek, 8. 12. 2014, 13.56

7 let, 12 mesecev

Slovensko skakalno junakinjo najizkušenejša spraševala za recept

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trenutno prva skakalka svetovnega pokala Špela Rogelj je že četrti dan oblečena v rumeno majico. Branila jo bo šele čez mesec dni, do takrat pa želi skakati na zasneženi Planici.

Petek je bil za slovenske ženske skoke zgodovinski, saj je Špela Rogelj kot prva Slovenka stopila na najvišjo stopničko odra za zmagovalke. Srečen kraj je bil Lillehammer, kamor pa ni odpotovala z zmagovalnimi občutki, saj je bila v zraku negotovost: "Tekmo v Lillehammerju sem vzela kot trening, saj prej nisem imela stika s snežno podlago. Želela sem se čim prej privaditi. Iz dneva v dan so se moji nastopi izboljševali. Za tekmo sem si zadala nalogo, da mirno odskačem, kar se je tudi zgodilo."

Pred odhodom na Norveško ni imela prav mirnega tedna, saj se je ubadala s tehničnimi težavami: "Na zadnjem treningu v Kranju sem preizkušala nove smuči. Lovila sem se, ker sem imela različne klinčke, v katere gre čevelj. Smuči mi niso bile všeč. Nato sem to zamenjala in upala, da bo v redu. Smuči so zdaj super. Preizkusila sem tudi dres in se takoj dobro počutila v njem."

"Super je stati nad Saro"

Velika zmaga v Lillehammerju ji bo za vselej ostala v spominu, saj prve nikdar ne pozabiš. Povrhu vsega je prva Slovenka, ki nosi rumeno majico v čast vodilne v svetovnem pokalu. Nosila jo bo najmanj do 10. januarja, ko bo naslednja tekma v Saporu na Japonskem.

"Ob zmagi sem se prepričala, da so vse premagljive. Ta uspeh je zame dodatna spodbuda. Res sem si želela biti na vrhu. Veliko sem trenirala. Končno je prišel tudi zame poseben dan. Doživela sem prve stopničke in kar zmago. Do stopničk sem skočila, ko sem najmanj pričakovala. Mogoče moram tudi v prihodnje manj pričakovati. Zdaj upam, da bo v Planici skakalnica pripravljena in bom lahko v tem mesecu premora, ki ga imamo, dobro in v miru trenirala," je razložila Špela, ki si je pred odhodom na Norveško dejala, da bi jo zadovoljila uvrstitev med najboljših 20 tekmovalk.

Ne zgodi se vsak dan, da pod teboj na odru za zmagovalke stojita Sara Takanashi in Daniela Iraschko-Stolz. In kako ju je gledati od zgoraj? "Super je, sploh stati nad Saro, ki je dominirala zadnji dve sezoni. To, da sem bila pred njo, pomeni, da sem res zelo dobro skakala. Obe sta mi čestitali. Daniela me je vprašala, kje sem skrivala recept. Dejala sem ji, da ne smeš prej nič skakati na snegu," je v smehu odgovorila Rogljeva, ki se je po zmagi takoj odpravila na vaflje – ti naj bi bili na Norveškem zelo dobri.

Sladica pa jo je pričakala tudi ob prihodu domov. Na Smučarski zvezi Slovenije tradicionalno v čast zmagovalcu pripravijo sprejem, na katerem ne manjkata torta in šampanjec.

Ne spreglejte