Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
3. 1. 2015,
17.14

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Pungertar novoletna turneja skoki

Sobota, 3. 1. 2015, 17.14

2 leti, 2 meseca

Slovenski skakalec naredil napako, ker ni pil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaradi odličnih nastopov pred novoletno turnejo je Matjaž Pungertar pričakoval, da bo tudi na prestižni turneji skočil do novih točk, a pravi, da preveč komplicira.

Uvrstitve na 13. (Lillehammer), 6., 7. (Nižji Tagil), 29. in 7. mesto (Engelberg) so bile pri Matjažu Pungertarju dobra popotnica za novoletno turnejo. Tudi sam je vedel, da je sposoben držati korak z najboljšimi, a sta se v Oberstdorfu in nato v Garmisch-Partenkirchnu pojavili napaki.

V Oberstdorfu je bil celo šesti v kvalifikacijah, a takšnega skoka na tekmi ni pokazal. "Na kvalifikacijah mi gre za zdaj v redu – izjema je bil Innsbruck –, na tekmah še ne. Vse skupaj moram prenesti na tekmo, da bom osvojil točke. V Oberstdorfu sem dobro skakal, napako pa naredil na tekmi, ki so jo nato odpovedali. Nisem namreč nič pil, naslednji dan pa sem okoli hodil ves zategnjen. Tudi masaže niso pomagale. Izgubil sem nekaj občutkov, kar se je poznalo," je o novi izkušnji povedal Pungertar.

Kot pravi sam, mu je bil Engelberg v pravšnjo spodbudo pred turnejo in mu bo tudi zdaj, ko se je turneja prevesila v avstrijski del: "Želel sem narediti takšne skoke kot v Engelbergu. Dobro mi je šlo tudi na treningu v Planici. Pri meni je težava, da začnem komplicirati in želim preveč stvari popraviti. Moram pozabiti zadnje dni in dobro skakati. Vedno sem želel nekaj dodajati. Skoki niso bili pravi. Tudi v Engelbergu sem bil na prvi tekmi slabši in potem drugi dan dobro skočil, zato verjamem, da lahko spet dobro nastopim na tekmi."

"Trener je vprašal, ali je sploh prišel v pravo kabino"

In kakšen je bil v Garmischu odziv glavnega trenerja Gorana Janusa, ki mu je po prvi tekmi v Engelbergu, kjer je bil 29., svetoval, naj gre naprej in je potem skočil do 7. mesta? "Goran je prišel v kabino in zagledal mene in Nejca Dežmana ter vprašal, ali je sploh prišel v pravo kabino, ker smo res vsi z izjemo Prevca skakali slabo. Rekel je, naj pozabimo to tekmo in da se ne bomo pogovarjali o tem, saj ve, da je bil le slabši dan," odgovarja Pungertar, ki mu bo morda v dodatno spodbudo to, da je sostanovalec našega Petra Prevca, ki se bori za naziv kralja turneje.

Zaveda se, da ima v sebi moč, da se lahko zavihti tudi višje in ne samo premaga tekmeca v prvi seriji, kar mu na 63. novoletni turneji še ni uspelo: "Mislim, da se ne ubadam s tem, kdo mi stoji nasproti. Tekma se mi zdi povsem normalna. Če želiš biti med 30 najboljših, moraš dobro skočiti. Če pa mi uspe pravi skok, sem lahko tudi med deset."

Na skakalnici Bergisel v Innsbrucku je v soboto opravil tri skoke. V največje zadovoljstvo mu je bil drugi trening skok, pri katerem ga je poneslo do znamke 121,5 metra, kar je zadostovalo za 15. mesto, v kvalifikacijskem pa je imel 39. rezultat, zaradi česar ni mogel biti zadovoljen. "Na koncu mize me je malce potegnilo v prste in zato nisem imel dobrega skoka. Upam, da bo zdaj na tekmi toliko bolje," je po sobotnih kvalifikacijah dejal Pungertar, ki se bo na nedeljski tekmi v prvi seriji pomeril s Švicarjem Gregorjem Deschwandnom.

Ne spreglejte