Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2008,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2008, 10.08

8 let

Slovenski deskarji v Bad Gasteinu merijo visoko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Priznano turistično središče na Solnograškem bo tudi letos gostilo tekmi svetovnega pokala, ki med deskarji uživata poseben status.

V sredo, 9. januarja, se bodo alpski deskarji pomerili v paralelnem slalomu, v nedeljo, 13., pa na prvi letošnji evropski tekmi tudi v deskarskem krosu. Na obeh preizkušnjah bodo deskali tudi Slovenci Rok Flander, Žan Košir, Rok Marguč, Izidor Šušteršič ter Jernej Demšar med moškimi in Gloria Kotnik med ženskami. Za Slovence bo dan D v sredo, ko bo na sporedu paralelni slalom. Na prizorišču, kjer je Dejan Košir leta 2004 zmagal, v slovenskem taboru največ pričakujejo od Roka Flandra, ki je bil lansko sezono na dveh tekmah na tem prizorišču sedmi in deveti. Eden izmed njegovih glavnih tekmecev bo vodilni v svetovnem pokalu paralelnih disciplin, francoski veteran Mathieu Bozzetto, ki je na decembrski tekmi svetovnega pokala v Nendazu zaradi napake Flandra tik pred ciljem velikega finala osvojil še drugi zaporedni paralelni slalom sezone.

Demšar: Proga mi ustreza

Slovenci so po novem letu opravili šest treningov slaloma na Rogli. "Bad Gasteina se že zelo veselim, saj mi proga ustreza. Predvsem zato, ker je nekoliko bolj strma. Glede na zadnje izide se moja pričakovanja ne spreminjajo, na tekmi bom užival, rezultatsko pa si želim v finale. Tam pa so odprte prav vse možnosti," pred tekmo pravi Škofjeločan Jernej Demšar, finalist tekme v Nendazu. Da pa je res v dobri formi, je pokazal tudi na zadnji lanski tekmi za evropski pokal, kjer je v paralelnem veleslalomu osvojil drugo mesto. Prav tako kot Demšar tudi Gloria Kotnik meri na ponovitev finala: "Cilj je finale. Želim si ponoviti vožnje z Nendaza. Če mi bo to uspelo, lahko dosežem dober rezultat."

Vsi slovenski deskarji, z izjemo Flandra, bodo v Bad Gasteinu ostali še v četrtek, ko bo tam na sporedu še tekma paralelnega slaloma za evropski pokal. Slovenskim "prvokategornikom" se bodo na tekmi evropskega pokala pridružili Domen Janc, Jure Hafner ter Rok Rogelj, slednji pa bo deskal tudi v sobotnih kvalifikacijah deskarskega krosa.

Ne spreglejte