Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 2. 2023,
8.47

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Natisni članek

deskanje prostega sloga Naj Mekinc

Ponedeljek, 13. 2. 2023, 8.47

1 leto, 2 meseca

CALGARY, DESKANJE PROSTEGA SLOGA

Slovenski deskar je dosegel uspeh kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Naj Mekinc | Foto SloSki Snowboard

Foto: SloSki Snowboard

Slovenski deskar prostega sloga Naj Mekinc je v Calgaryju v Kanadi na tekmi svetovnega pokala v snežnem parku v svojem prvem finalu v karieri osvojil osmo mesto, je sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS). Zmagal je domačin Darcy Sharpe pred Američanom Dustyjem Henricksenom in rojakom Spaldingom Cameronom.

V finalu je nastopilo deset deskarjev, vsak je imel na voljo tri vožnje, za končni rezultat pa je štela najboljša. Enaindvajsetletni Mekinc je bil, tako kot v petkovih kvalifikacijah in sobotnem polfinalu, iz vožnje v vožnjo uspešnejši. Za tretjo je prejel oceno 67,90, kar je zadostovalo za uvrstitev kariere.

Matevž Pristavec: Smo na pravi poti

Do zdaj je bil Mekinc v svetovnem pokalu, v katerem je debitiral decembra 2017, najvišje na 17. mestu v snežnem parku v Laaxu v Švici v sezoni 2018/19.

"Zelo zadovoljen sem z Najevim deskanjem in resnično vesel, da se mu je končno tudi rezultatsko izšlo. Vsekakor lepa potrditev ter spodbuda pred bližnjim svetovnim prvenstvom in za naprej. Smo na pravi poti," je po tekmi za SZS dejal Matevž Pristavec, strokovni vodja disciplin prostega sloga.

"Tretja vožnja je bila še boljša kot tista v sobotnem polfinalu. Prepričan sem, da bi moral prejeti vsaj takšno oceno kot v soboto," je še dejal Pristavec.

Edini Evropejec v finalu

Mekinc se je v petek zvečer prebil skozi kvalifikacijsko sito s šestim mestom v svoji skupini, v soboto pozno po slovenskem času pa je storil še korak naprej, prejel oceno 72,88 in se prvič v karieri uvrstil v finale tekme za svetovni pokal v snežnem parku.

Enaindvajsetletni slovenski deskar je bil edini Evropejec v finalu, v skupnem seštevku discipline pa zdaj zaseda 21. mesto. Vodi Henricksen.

V ženski konkurenci je zmagala Američanka Julia Marino, tudi vodilna v skupnem seštevku. Drugo mesto je pripadlo Kanadčanki Laurie Blouin, tretje pa njeni rojakinji Jasmine Baird. Slovenk ni bilo v Calgaryju.

Zadnja tekma svetovnega pokala v snežnem parku bo konec marca v Silvaplani v Švici.

Še prej deskarje čaka svetovno prvenstvo v Bakurianiju v Gruziji. Moške kvalifikacije v snežnem parku bodo na sporedu 24. februarja, tri dni kasneje pa bo še finale najboljše deseterice.

Preberite še:

Naj Mekinc Calgary 2023
Sportal Mekinc prvič v karieri v finalu snežnega parka
Naj Mekinc
Sportal Naj Mekinc polfinalist v Calgaryju
Ne spreglejte