Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 11. 2015,
17.26

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

biatlon svetovni pokal Švedska Östersund Janez Marič Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Tomaš Kos

Petek, 6. 11. 2015, 17.26

1 leto, 1 mesec

Slovenski biatlonci gredo sneg iskat na Švedsko, Janez Marič prestopil med trenerje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Del slovenske biatlonske reprezentance že v ponedeljek odhaja na Švedsko. Vodstvo upa, da bodo v Idreju našli sneg. Tudi uradno pa je konec športne poti naznanil Janez Marič.

Začetek nove sezone svetovnega pokala v biatlonu se nezadržno bliža, slovenska reprezentanca pa bo zadnji sklop priprav nanj opravila na Švedskem.

V Evropi primanjkuje snega, iskali ga bodo na severu V Idre slovenske biatlonke in biatlonci odhajajo v ponedeljek. "Povsod po Evropi je zelo malo snega in po naših informacijah prav nobeno prizorišče ni pripravljeno optimalno. Mislim, da bomo imeli v Idreju dokaj dobre pogoje za zadnji del priprav," je odločitev o zgodnjem odhodu na sever Evrope pojasnil glavni trener reprezentance Tomaš Kos.

V ponedeljek na Švedsko potujeta prva aduta slovenske izbrane vrste, Jakov Fak in Teja Gregorin, z njima pa tudi del spremljevalne ekipe. Teden dni pozneje se jima bodo pridružili še preostali, Klemen Bauer, Lenart Oblak, Rok Tršan, Miha Dovžan in Andreja Mali, Anja Eržen in Urška Poje.

"Vse treninge nam je uspelo izpeljati tako, kot smo si zamislili"

Reprezentanca je dobro pripravljena in se z optimizmom podaja v zimo, v kateri bo poskušala še nadgraditi dosežke zadnjih let. Prvi imeni sta znani, Fak in Gregorinova visokih ciljev ne skrivata, vodstvo pa pričakuje, da se bodo fantje v pokalu narodov uvrstili med deset najboljših reprezentanc, dekleta pa med 15. Želji sta tudi medalja na svetovnem prvenstvu in kar se da dobri izidi na domači tekmi svetovnega pokala na Pokljuki.

"Pripravljenost tekmovalk in tekmovalcev je zelo dobra. Vse treninge nam je uspelo izpeljati tako, kot smo si zamislili," je še povedal Tomaš Kos in dodal, da želijo sezono že začeti dobro: "V posamezni konkurenci vemo, da imamo tekmovalce, ki so sposobni za najvišje dosežke, a svoje bo povedala tudi konkurenca, veliko pa bo odvisno od zdravja in trenutnega razpoloženja. Za mlajše si želim, da naredijo korak naprej."

Prvi vrhunec sezone, ki se bo s tekmo mešanih štafet začela 29. novembra v Östersundu na Švedskem, bodo za slovensko vrsto že pokljuške tekme (od 16. do 20. decembra), drugi pa marčevsko svetovno prvenstvo v Holmenkollnu na Norveškem.

Ne spreglejte