Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
20.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ana Drev Maruša Ferk Katarina Lavtar

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 20.59

8 let

Slovenske smučarke za pomoč prosijo kar na spletu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ker jim pri smučarski zvezi zaradi zategnjenega proračuna znova niso bili zmožni zagotoviti fizioterapevtske oskrbe, so slovenske smučarke stvari prevzele v svoje roke.

"Ker je v naši ekipi kar nekaj smučark s pestro zgodovino poškodb, je fizioterapevtska pomoč skorajda nujna. Poleti, ko se po treningih vračamo domov, še nekako gre, med sezono, ki jo zaznamujejo številne selitve, pa zelo težko," o želenem paru fizioterapevtskih rok pripoveduje najbolj izkušena slovenska smučarska reprezentantka Ana Drev, ki je pri odgovornih pri Smučarski zvezi Slovenije naletela na pojasnilo o preskromnem proračunu za fizioterapevtsko okrepitev.

"Obljubili so nam, da bodo angažirali fizioterapevta, če se bo okrepila prihodkovna stran. A sezona je pred vrati, pozitivnega odgovora pa žal ni bilo," pravi Drevova, ki se je z reprezentančnimi sotekmovalkami sama lotila zagotavljanja dodatnih finančnih sredstva. Večji del ženske reprezentance je tako po predhodni naznanitvi namere pri SZS na spletnem mestu makeachamp.com (ustvari prvaka), ki športnikom po vsem svetu omogoča zbiranje namenskega denarja, odprl svoj profil .

Lani sta poskušali že Ferkova in Brodnikova

S spletno akcijo želijo Ana Drev, Katarina Lavtar, Maruša Ferk, Vanja Brodnik, Ana Bucik in Tina Robnik, ki te dni trenirajo na ledeniku Hintertux, v enem mesecu zbrati 10 tisoč evrov. "Na leto treniramo in smo na poti več kot 200 dni, zato bi nam fizioterapevtska pomoč zelo pomagala pri doseganju vrhunskih rezultatov, za katere vse trdo delamo. Prosimo vas za pomoč pri zbiranju teh sredstev. Vsakršnega prispevka bomo zelo vesele," so zapisala dekleta in tako (ne)hote vnovič razkrila, v kako nezavidljivem položaju je slovensko alpsko smučanje.

Za podobno akcijo na omenjeni spletni strani, kjer za pomoč med drugim prosita tudi vrhunski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, sta se zaradi prispevkov za sodelovanje v reprezentančnem programu sicer že lani odločili Ferkova in Brodnikova. Prva je s pomočjo donatorjev zbrala 1.645, druga pa 810 evrov.

Ne spreglejte