Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
12.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Urša Bogataj Urša Bogataj Špela Rogelj

Četrtek, 30. 1. 2014, 12.57

7 let, 12 mesecev

Slovenske skakalke druge na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenske skakalke so na mladinskem svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmu v Italiji osvojile srebrno medaljo. Urša Bogataj, Barbara Klinec, Anja Javoršek in Špela Rogelj so zaostale le za Japonkami.

V slovenski ekipi je najbolje nastopila Urša Bogataj (97,5 metra; 99,0 metra), ki je bila od naših najuspešnejša tudi na torkovi posamični preizkušnji: "Na mladinskem svetovnem prvenstvu mi je uspelo nastopiti sproščeno. S posamično preizkušnjo nisem povsem zadovoljna, saj sem vedela, da znam bolje. Vseeno pa ni bilo tako slabo. Na ekipni tekmi sem še nekoliko bolje nastopila. Vladal je zelo dober ekipni duh in tudi zaradi tega nam je uspelo. Doma imam dovolj prostora za vse medalje z mladinskega svetovnega prvenstva. Vse tri dozdajšnje medalje mi veliko pomenijo, predvsem zadnje in lanska. Lani smo bile močne, saj smo konkurenco ugnale za veliko točk. Letos nihče ni pričakoval, da bi lahko tako visoko posegle. Po treningu skoraj nismo imele možnosti za stopničke, zato sem vesela tega uspeha," je po tekmi dejala Urša.

Svoj košček k celotnemu mozaiku so pristavile tudi preostale tri rojakinje. Ekipna tekma je bila tokrat na sporedu tretjič in prav na vseh so slovenske skakalke osvojile medaljo. Lani so bile v Liberecu zlate, leta 2012 v Erzurumu na premierni preizkušnji pa bronaste.

Špela Rogelj: Nismo pričakovale medalje

Že četrte medalje na mladinskih svetovnih prvenstvih se je razumljivo razveselila tudi Špela Rogelj: "Tekma je bil super. Medalje nismo pričakovale, upale smo na boj za bron. Dobile smo srebrno, kar je super za moje zadnje mladinsko svetovno prvenstvo. Pokazala sem boljše skoke kot včeraj in na splošno sem zelo vesela. Mogoče je k uspehu pripomogla tudi sproščenost pred tekmo, saj se nismo ozirale na rezultat, temveč bolj na svoje skoke. Doma imam dovolj prostora, prostor se bo našel tudi za kakšne druge medalje. Upam, da bom zdaj začela zbirati nekoliko večje snežinke, kot jih dobimo na mladinskem svetovnem prvenstvu."

Bogatajeva in Rogljeva bosta odpotovali na naslednjo postajo svetovnega pokala v Hinzenbach v Nemčiji, kjer se jima bodo pridružile še Katja Požun, Maja Vtič, Eva Logar in Anja Tepeš.

Ne spreglejte