Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
22. 2. 2013,
14.39

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Pungertar Jaka Hvala Robert Kranjec Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 22. 2. 2013, 14.39

2 leti, 2 meseca

Slovenci bodo boj začeli s štirimi: brez zamujanja na tekmi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Petkovo nalogo so slovenski skakalci opravili uspešno. Pungertar in Hvala sta prestala kvalifikacije, vsi štirje pa imajo še rezerve pred sobotno posamično tekmo na SP, poudarja trener Goran Janus.

Naša najboljša skakalca v svetovnem pokalu Robert Kranjec (šesto mesto) in Peter Prevc (deveto) sta imela nastop na tekmi že zagotovljen in sta šla lahko povsem mirno na skakalnico. Oba sta skočila 96 metrov.

Toliko je skočil tudi Jaka Hvala, vendar z dveh zaletnih mest višje. Primorec pred kvalifikacijami (na koncu je imel 22. rezultat) ni bil povsem prepričan vase, saj trening skoka ni dobil. Dekleta so imela namreč pred fanti tekmo in zaradi televizijskega prenosa je prišlo do te spremembe. "Nisem skočil najbolje, vendar nisem razočaran. Vesel sem, da sem dobil prave občutke v počepu. Še vedno pa nisem točen pri odrivu. Nenehno se pogovarjamo, da moram prej začeti, ker vedno zamujam. Nekako si bom moral vcepiti to v glavo," je petkov dan pokomentiral Hvala.

Kvalifikacijsko breme je ležalo tudi na plečih Matjaža Pungertarja, ki je dobil prednost pred Jurijem Tepešem. Z daljavo 93,5 metra je imel 27. rezultat med kvalifikanti in se zanesljivo uvrstil na tekmo. "Vesel sem, da sem se že uvrstil v kvalifikacije. Nisem tega pričakoval, ker je ekipa res močna. Moji skoki so lahko še boljši. Na tekmi bi se rad uvrstil med trideset," so želje Pungertarja pred prvo moško skakalno preizkušnjo na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmeju.

Na koncu se je petkovega dne dotaknil še glavni trener Goran Janus, ki je ponovil tisto, kar je poudaril že Jaka – zamujanje pri odrivu: "V ospredju je bilo to, da se Jaka in Matjaž kvalificirata. Je pa res težava v prepoznem odrivanju. Na koncu mize bo treba spremeniti malce položaj in bo potem šlo. Zato so daljave še dobre ob teh težavah." Prvo mesto v kvalifikacijah je pripadlo Norvežanu Tomu Hildeju, ki je skočil 103 metre. Drugi je bil Taku Takeuči s 102,5 metra, tretji pa še en Norvežan. Andreas Stjernen je skočil ravno toliko kot Japonec.

Med tistimi, ki so že imeli zagotovljen nastop na tekmi in so skakali z dveh zaletnih mest nižje, je najdlje poneslo Švicarja Simona Ammanna, ki je znova dobro razpoložen na velikem tekmovanju. Jan Matura je skočil 100,5 metra, prvi favorit Gregor Schlierenzauer pa 98,5 metra.

Ne spreglejte