Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
31. 8. 2012,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Rogelj

Petek, 31. 8. 2012, 8.32

8 let

Skakalke so dobile nov hobi – šivanje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med vražje slovenske skakalke spada tudi simpatična Špela Rogelj, ki želi v novi sezoni stopiti korak višje. Ob tem bo tako njej kot ostalim skakalkam v pomoč prišel tečaj šivanja, ki so ga imele.

"Lanska sezona se je začela dobro, sledilo je malce slabše obdobje in nato vzpon v Hinzenbachu, kjer sem bila osma. Želim si skočiti še višje. Za prihodnjo sezono mi je cilj svetovno prvenstvo v Predazzu. Najprej se moram uvrstiti v ekipo," je Špela Rogelj na kratko povzela lansko sezono in uperila pogled že proti naslednji.

Skakalka SSK Ilirija je lani čutila bolečine v hrbtu, ki nekako nočejo splahneti. Pojavijo se ob bolj napornem treningu kot tudi pri izvedbi skoka. "Takrat, ko imamo na hrbtu težje uteži, se prikradejo bolečine. Na skakalnici denimo nekoliko začutim, ko se spustim z rampe in pri doskoku. Sicer pa delam na stabilizaciji, da bo bom predel okoli hrbta bolj učvrstila," o težavah spregovori Špela.

"Ljudje zdaj drugače gledajo na nas"

V poletnem grand prixu posebnih ciljev nima, saj so treningi zasnovani tako, da bo vrhunec sledil pozimi. Trenutno je več poudarka na moči. "Fizično sem zelo dobro pripravljena. Skoki še niso takšni, kot bi si želela. Se izboljšujejo. Zavedam pa se, da je to posledica težkih treningov. Verjamem, da se bo krivulja dvignila, ko bo telo bolj spočito. Zato rezultata na grand prixu nista bila takšna, kot sem sicer zmožna," pravi simpatična 18-letna skakalka.

Naša dekleta pa so se poleg skokov letos poleti učila tudi šivanja. Razlog je povsem jasen. Novi, oprijeti dresi. Ti se hitro raztezajo, kar so razložili že številni skakalni asi, kot sta Gregor Schlierenzauer in Robert Kranjec. Dekleta si morajo kar sama potem zožiti drese, da ne bi prišlo do diskvalifikacij. Imela pa so prav posebno inštruktorico: "Pri mami od Anje Tepeš (skrbi tudi za drese Jurija Tepeša, op.p.) smo imele kratek tečaj šivanja. Vsako tekmo moramo šivati. Dobile smo nov hobi," se je zasmejala Špela.

Z lansko sezono pa se je za skakalke nekoliko spremenil vsakdanjik. Ob vstopu v svetovni pokal so postale punce bolj opažene v javnosti, večji pa je tudi pritisk po dobrih rezultatih. "Ljudje zdaj drugače gledajo na nas. Bolj smo opazne. Želijo si nas gledati na TV. Mislim, da so ženski skoki postali bolj zanimivi za javnost. Predvsem pa je več navijačev in zato se še bolj trudiš na treningih," je o preskoku ženskega skakanja dejala Špela, ki se danes vrača s treninga na Češkem. Naslednji teden bo odpotovala v Lillehammer na tekmo celinskega pokala, zadnjo tekmo za grand prix v Almatyju pa bo verjetno izpustila.

Ne spreglejte