Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 11. 2021,
8.50

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

poškodba Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Torek, 9. 11. 2021, 8.50

2 leti, 5 mesecev

Shiffrinova in Vlhova bosta izpustili paralelno tekmo ta konec tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Mikaela Shiffrin | Ameriška smučarka Mikela Shiffrin bo zaradi kroničnih bolečin v hrbtu izpustila sobotno paralelno tekmo.   | Foto Guliver Image

Ameriška smučarka Mikela Shiffrin bo zaradi kroničnih bolečin v hrbtu izpustila sobotno paralelno tekmo.

Foto: Guliver Image

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin bo zaradi kroničnih bolečin v hrbtu izpustila sobotno tekmo svetovnega pokala v Lech/Zürsu v Avstriji, je sporočil njen trener Mike Day. Na sporedu bo sicer individualna paralelna tekma, edina v tej sezoni svetovnega pokala. Manjkala bo tudi branilka velikega kristalnega globusa Slovakinja Petra Vlhova, a iz drugačnih razlogov. 

Shiffrinova je trenutno v domačem Koloradu, kjer okreva po poškodbi hrbta. Ta se ji je obnovila po uvodni tekmi svetovnega pokala na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

Američanka je sicer na ledeniški premieri prikazala izjemno pripravljenost. V finalni vožnji je nadoknadila dve stotinki zaostanka s prve ter za 14 stotink ugnala Švicarko Laro Gut-Behrami za veleslalomsko zmago. V Söldnu je ameriška zvezdnica števec zmag v svetovnem pokalu pri svojih 26 letih zaokrožila na številko 70.

"Ne želi smučati v Lechu, a to nikoli ni bilo v načrtu. Priprave na pet tekem zapovrstjo so preprosto pretežke," je odločitev varovanke branil Day.

Vsa pozornost usmerjena v sanacijo poškodbe

Težave Shiffrinove s hrbtom se izboljšujejo. "Napreduje na pozitiven način. Žal ji to ni uspelo, ko smo poskušali trenirati kmalu po Söldnu, ko je skušala smučati, a ni šlo. Od takrat se v celoti posveča saniranju poškodbe," je dodal.

Po Söldenski zmagi je sicer novinarjem priznala, da se počuti nekoliko "okorno". "Prezgodaj je še, ko začneš tekmovati že oktobra, rečeš si 'O moj bog, gremo!'," je takoj po zmagi dejala Shiffrinova.

Paralelno preizkušnjo ta konec tedna bo izpustila tudi Slovakinja Petra Vlhova.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Paralelno preizkušnjo ta konec tedna bo izpustila tudi Slovakinja Petra Vlhova. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Manjkala bo tudi Vlhova

Danes je nastop na paralelni tekmi odpovedala tudi lanska zmagovalka v Lech/Zürsu Petra Vlhova, ki se želi po poročanju slovaškega portala Aktuality.sk v celoti posvetiti naslednjima tekmama v finskem Leviju. Tam bosta 20. in 21. novembra na sporedu dva slaloma. Šestindvajsetletna Slovakinja je na prvi tekmi v Söldnu osvojila tretje mesto z zaostankom 1,30 sekunde za Shiffrinovo.

Preberite še:

Franz Klammer
Sportal Dan, ko se je tresla gora, fantu s kmetije pa spremenilo življenje #video
Ne spreglejte