Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2023,
16.47

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

3

Natisni članek

Marte Olsbu Roeiseland Anamarija Lampič Anamarija Lampič Polona Klemenčič Nove Mesto

Sobota, 4. 3. 2023, 16.47

1 leto, 1 mesec

NOVE MESTO, ZASLEDOVALNA PREIZKUŠNJA (Ž)

Polona Klemenčič malce izgubila, Anamarija Lampič nenatančna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

3

Marte Olsbu Roeiseland | Marte Olsbu Röiseland je na Češkem osvojila še drugo zaporedno tekmo svetovnega pokala. | Foto Guliverimage

Marte Olsbu Röiseland je na Češkem osvojila še drugo zaporedno tekmo svetovnega pokala.

Foto: Guliverimage

Norvežanka Marte Olsbu Röiseland je zmagovalka zasledovalne preizkušnje biatlonk za svetovni pokal v češkem Novem Mestu. Na drugem mestu je končala njena rojakinja Ingrid Landmark Tandrevold, na tretjem pa Francozinja Anais Chevalier-Bouchet. Najboljša Slovenka je bila Polona Klemenčič na 23. mestu.

Marte Olsbu Roeiseland
Sportal Anamarija Lampič najhitrejša na progi, Poloni Klemenčič uvrstitev kariere

Polona Klemenčič je znova prišla do točk, možnost za ponovitev ali izboljšanje petkove najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu pa izpustila iz rok na prvem streljanju, ko je bila dvakrat nenatančna.

Nato je zgrešila še enkrat leže in nato še enkrat na zadnjem streljanju, s čimer so možnosti za uvrstitev med najboljših 20 splavale po vodi. Ciljno črto je prečkala 2:45,7 minute za zmagovalko.

"Tudi take tekme pridejo"

"V teku se nisem počutila najbolje. V prvem krogu se mi ni zdelo, da sem imela tako hitrost kot včeraj. Potem se je še na streljanju malce podrlo vse skupaj. Nisem niti pričakovala, da sem zgrešila v levo, ker je veter pihal v desno, ampak ja, tudi take tekme pridejo. V zadnjem krogu sem se borila za čim boljše mesto. Mislim, da sem naredila dobro tekmo z izjemo streljanja leže," je po tekmi za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Polona Klemenčič.

Anamarija Lampič je na strelišču pustila nepokritih kar osem tarč, od tega je trikrat zgrešila na zadnjem streljanju. V cilj je prišla 4:45,1 minute za Röiseland na 50. mestu. To je bilo njeno sploh prvo zasledovanje v svetovnem pokalu. Na svetovnem prvenstvu v Oberhofu je bila 51.

"Streljam po svoje, a se trudim po najboljših močeh"

"Mislim, da je to tekmovanje zame zelo dobro, saj vidim punce pred seboj. Ko startam, jih lovim, nato streljam po svoje, a se trudim po najboljših močeh. Glede na današnje razmere, ko je bilo malce vetrovno in malce ne, sem kar dobro rešila situacijo. Škoda mi je le zadnjega strela stoje, ker bi lahko malce počakala," je za SZS dejala Lampič.

V teku je imela Anamarija Lampič spet najhitrejši čas. | Foto: Grega Valančič/Sportida V teku je imela Anamarija Lampič spet najhitrejši čas. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Danes je zagotovo pozitivna stvar ponovno najhitrejši čas Anamarije v teku. Bilo pa je to šele njeno drugo zasledovanje in naredila je ogromno napak. A je to za njo povsem nov občutek, da je na strelišču s toliko tekmovalkami hkrati. Polonin nastop je bil dober, bila je 80-odstotna v streljanju. Vemo pa, da je sposobna narediti veliko bolje," je po koncu današnjih nastopov dejal trener slovenske reprezentance Ricco Gross.

Norvežanki uspelo

V četveroboju za zmago je na zadnjem strelskem postanku po zgrešeni tarči odpadla vodilna v skupnem seštevku Francozinja Julia Simon, v boj za zmago pa so se podale Röiseland, Tandrevold in Chevalier-Bouchet. Največ moči je imela že petkova zmagovalka sprinta in tako ob enem zgrešenem strelu prišla do 19. posamične zmage in druge v tej sezoni.

Tandrevold je prav tako zgrešila en strel, zaostala pa je 2,2 sekunde. Chevalier Bouchet je ob popolnem strelskem nastopu v cilj prišla 15,3 sekunde za zmagovalko.

V skupnem seštevku ima danes četrtouvrščena Simon 893 točk, Švedinja Elvira Öberg je ostala pri 735, potem ko je bila v sprintu zunaj najboljše šestdeseterice. Precej se ji je približala danes peta Italijanka Lisa Vittozzi, ki je zbrala 720 točk.

V nedeljo bosta na sporedu še mešana štafeta in tekma parov.

Izidi, ženske, zasledovanje 10 km:

1. Marte Olsbu Röiseland (Nor)      29:22,7 (1)
2. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)   + 2,2 (1)
3. Anais Chevalier-Bouchet (Fra)       15,3 (0)
4. Julia Simon (Fra)                   53,0 (2)
5. Lisa Vittozzi (Ita)               1:09,6 (2)
6. Denise Herrmann-Wick (Nem)        1:09,6 (3)
...
23. Polona Klemenčič (Slo)            2:45,7 (4)
50. Anamarija Lampič (Slo)            4:45,1 (8)

...

Svetovni pokal, skupno (16):

1. Julia Simon (Fra)                    893 točk
2. Elvira Öberg (Šve)                   735
3. Lisa Vittozzi (Ita)                  720
4. Dorothea Wierer (Ita)                679
5. Denise Herrmann-Wick (Nem)           668
6. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)     627
...
35. Polona Klemenčič (Slo)               125
44. Anamarija Lampič (Slo)                91

...

Preberite še:

Johannes Thingnes Bö
Sportal Johannes Thingnes Bö vnovič nepremagljiv, Cisar 25.
Ne spreglejte