SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Raje v Ruhpolding kot na Pokljuko

0

termometer

Po tem, ko je Oberhof v torek popoldan odpovedal biatlonske tekme svetovnega pokala, nemška smučarska zveza dela na tem, da bi tekme preselili v Ruhpolding na Bavarsko.

Za biatlonsko karavano bi to pomenilo, da bo v Ruhpoldingu na dveh postajah pokala skoraj 14 dni. Majhne možnosti ima še vedno Pokljuka.

Oberhof je bil tekme prisiljen odpovedati zaradi pomanjkanja snega in visokih temperatur. Prireditelji so tekme vrnili nemški zvezi. Podobne težave s snegom pa imajo v Ruhpoldingu, kjer pa so na višje ležečih območjih že lani pripravili zaloge starega snega, saj zaradi visokih temperatur tudi Bavarci ne morejo delati umetnega.

Nemci čakajo meteorologe

Kot zadnja je v sredo zeleno luč za izvedbo dveh tekem svetovnega pokala prižgala lokalna skupnost v Ruhpoldingu, kjer si želijo 14 dni izrednega stanja, polne hotele, gostilne in trgovine. Še vedno pa bi to Nemcem lahko preprečile izredno visoke temperature, saj snežna podlaga ob aktualnem stanju bržkone ne bi zdržala obeh tekem in v tem primeru bi bila selitev tekem med 7. in 11. januarjem bližje Pokljuki.

Nemci zdaj čakajo meteorologe, ki so takoj po novem letu napovedali ohladitev. Ta bi omogočila tudi, da zaženejo snežne topove in preparirajo sneg.

Dokončno odločitev o selitvi svetovnega pokala v Ruhpolding ali na Pokljuko bo Mednarodna biatlonska zveza sprejela najpozneje do 27. decembra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin