Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2013,
14.28

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nove Mesto Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer

Nedelja, 17. 2. 2013, 14.28

5 let, 4 mesece

Prvak Norvežan Boe, Fak in Bauer v ozadju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnje dejanje letošnjega svetovnega biatlonskega prvenstva na Češkem, moška tekma s skupinskim štartom, je pripradla Norvežanu Tarjeiju Boeju. Jakov Fak in Klemen Bauer v ozadju.

V izjemno izenačeni in napeti tekmi sta slovenska reprezentanta priložnost za visoki uvrstitvi zapravila na strelišču. V najmočnejši konkurenci pač odloča vsaka, še tako majhna napaka, Jakov Fak in Klemen Bauer pa sta si vsak privoščila po štiri. To je bilo dovolj le za 19. oziroma 26. mesto.

Zmage se je brez zgrešenega strela veselil Norvežan Tarjei Boe, ki je za slabe štiri sekunde ugnal Rusa Antona Šipulina in za dobrih sedem sekund rojaka Emila Hegleja Svendsna. V skupnem seštevku svetovnega pokala na prvem mestu ostaja Francoz Martin Fourcade, ki je bil na današnji tekmi deseti, drugi je Svendsen in tretji še vedno Jakov Fak.

Norveška je predvsem po zaslugi Tore Berger in Emila Hegleja Svendsna najboljša reprezentanca prvenstva, osvojila je 11 medalj, od tega 8 zlatih, dve srebrni in eno bronasto. Francija je z eno zlato in štirimi srebrnimi druga, tretja pa Ukrajina z zlato, srebrno in tremi bronastimi. Tudi Slovenija je po zaslugi bronastega Jakova Faka na lestvici dvanajstih držav dobitnic odličij.

"Zelo sem bil motiviran za dober dosežek, žal pa nisem obdržal zadostne koncentracije. Prvi dve strelski napaki sta me pomaknili precej mest v ozadje, s tem sem padel iz vodilne skupine in sem lahko samo še lovil nasprotnike. Prisotna je bila tudi utrujenost, največje napake pa so bile narejene na strelišču, kjer je zmanjkalo zbranosti. Želel sem si boljšega nastopa. Sicer pa sem užival v tekmi; po dveh letih sem končno nastopil na vseh tekmah prvenstva. Z nastopi tukaj v Novem Mestu sem v osnovi zadovoljen, bi si pa vedno želel še več uvrstitev na stopničke. Prvi vikend sem imel še nekaj več možnosti, vendar v smučini nisem bil stoodstoten in na tistih dveh tekmah bi lahko naredil več. Eno kolajno sem si prislužil in s tem se nadaljuje moj niz zbiranja kolajn z velikih tekmovanj in tega sem vesel. Seveda bi si želel znova postati prvak, vendar je pred menoj še tretjina tekem svetovnega pokala, kjer lahko dosežem še nekaj zastavljenih ciljev," je po tekmi povedal Fak.

"Zjutraj sem bil kar nekoliko presenečen nad svojim fizičnim stanjem, saj sem bil včeraj že popolnoma izčrpan. Bil sem sproščen, vedel sem, da nimam kaj izgubiti in napadel sem iz ozadja. Prvo polovico tekme sem gladko držal priključek z najboljšimi, potem pa naredil spet napake na streljanjih stoje. Takšna statistika me spremlja že večji del sezone, kar sicer ni katastrofalno, ni pa zadoščalo za boljšo uvrstitev. To kaže, da bo potrebno na streljanju še delati, da se bom lahko kosal z najboljšimi. Bila je lepa in zelo napeta tekma vse do cilja, kar kaže na dejstvo, da resnično odločajo ključne malenkosti. Svoje nastope na prvenstvu bi ocenil kot povprečne. Potencial je veliko večji, kot sem ga prikazal in še se bo potrebno posvetiti njegovemu boljšemu izkoristku," pa je bila ocena Bauerja.

Ne spreglejte