Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
8. 4. 2015,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Primož Ulaga SZS

Sreda, 8. 4. 2015, 8.53

8 let

Primož Ulaga o preteči obtožnici: Za dobrim konjem se vedno praši

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aktivnosti Primoža Ulage, nekdanjega direktorja nordijskih disciplin in predsednika Smučarske zveze Slovenije, utegnejo epilog dočakati na sodišču.

Nekdanji vrhunski smučarski skakalec in dobitnik olimpijske kolajne iz Calgaryja 1988 Primož Ulaga se v zadnjem obdobju v medijih pojavlja predvsem v oglasih, kjer v službi svoje trgovine oglašuje organska gnojila. A kmalu se bo morda znova znašel tudi v vlogi protagonista športnih vesti, čeprav na nekoliko drugačen način.

Ko se je namreč pred letom in pol poslovil od Smučarske zveze Slovenije, kjer je deloval kot predsednik in pred tem (poslovni) direktor nordijskega dela, je vodstvo zveze dokumentacijo o domnevno sumljivih aktivnostih predalo ustreznim organom. Kot se je izkazalo, se "dosje Ulaga" ni izgubil v policijskem predalu. Primer se je namreč z ljubljanske policijske uprave že selil na okrožno državno tožilstvo, o čemer je bila pretekli mesec uradno obveščena tudi SZS.

Ulaga: Nikoli nisem delal po svoje

Nekdanji prvi mož SZS Ulaga poudarja, da je seznanjen z aktivnostmi, saj so ga med drugim tudi pozvali, da je podal uradno izjavo. "Prav veliko nisem mogel povedati, razen tega, da sem se vedno trudil delati v dobro športnikov in športnic. Prizadeval sem si za izboljšanje delovnih pogojev, kar se je v veliki večini primerov tudi zgodilo. Vedno pa sem imel nad seboj šefe. Smučarska zveza Slovenije ni nikoli delovala po sistemu, ki bi posamezniku, v tem primeru meni, omogočal delo po svoje. To velja tudi za čas mojega predsedovanja. Tedaj sem imel namreč ob sebi izvršilni odbor, ki je bil nastrojen proti meni, tako da si nisem mogel privoščiti skorajda nič. Lahko sem se trudil le povečati prihodke in zmanjšati stroške," pravi Ulaga.

"Naj odloči sodišče …"

"Sum lahko obstaja. A pot do krivde je še dolga. To bo pokazal čas. Naj odloči sodišče," vztraja nekdanji predsednik največje športne panožne zveze, ki bo moral, kot kaže, pojasnjevati tok denarja za potovanja tekmovalcev, dogovarjanja s tekmovalci o finančnih nagradah in domnevnem prenakazovanju sredstev. "Očita se mi lahko marsikaj. Kdor je dober, se vedno znajde pod udarom. Za dobrim konjem se vedno dviguje prah," je bil kratek Ulaga.

Ne spreglejte