SiolNET. Sportal Zimski športi
2,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger
UROŠ ZUPAN

Pri SZS pohiteli: v novo sezono z novim direktorjem

2,37

termometer

Uroš Zupan
Foto: SZS

Po odhodu Francija Petka in začasni vladavini Jožka Križana bo vlogo direktorja Smučarske zveze Slovenije od prvega septembra opravljal Uroš Zupan.

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je na predlog predsednika Enza Smrekarja za novega direktorja soglasno potrdil Uroša Zupana, ki bo funkcijo začel 1. septembra 2020. Do takrat bo vršilec dolžnosti Jožko Križan, do zamenjave v direktorski pisarni pa je prišlo zaradi slovesa Francija Petka, ki kot direktor prevzema Zavod za šport RS Planica.

Zupan je sicer nekdanji mladinski reprezentant v alpskem smučanju, v zadnjih letih pa je deloval kot pomočnik direktorja v RTC Krvavec in bil dejaven tudi v alpskem odboru. V preteklosti je bil tudi član demonstratorske vrste ZUTS in generalni sekretar Organizacijskega komiteja Rogla, kjer so leta 2009 pripravili tekmi svetovnega pokala v teku na smučeh.

"S svojim poznavanjem smučarske problematike in dobrimi vodstvenimi sposobnostmi bo lahko tvorno prispeval k ciljem, ki smo si jih zastavili. Vem, da bo kot nekdanji športni direktor SD Celje znal nadgraditi projekte in sodelovanje s klubi oziroma društvi, člani SZS," je ob zeleni luči za Zupana poudaril predsednik SZS Enzo Smrekar ter kot prednostne naloge izpostavil zaključek finančne sanacije SZS in pripravo na SP v poletih v Planici 2020, SP v biatlonu na Pokljuki 2021 in SP v nordijskem smučanju leta 2023 v Planici.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 35
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin