Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
28. 2. 2015,
14.30

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

skoki Falun Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Nejc Dežman Jernej Damjan

Sobota, 28. 2. 2015, 14.30

1 leto, 1 mesec

Prevc z najboljšim skokom, Slovenija skromna, zlato trem Andersom in Velti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski skakalci so zaključili prvenstvo s šestim mestom. Dva odlična skoka sta bila premalo, da bi se naši orli lahko zavihteli višje. Veliki zmagovalci ekipne tekme so postali Norvežani.

Prvi skok Jurija Tepeša je dal kanček upanja, da bi lahko Slovenija na ekipni tekmi na večji napravi upala na vidnejše uvrstitve in se morda spogledovala tudi z medaljo. Naša reprezentanca je bila po prvi skupini namreč na odličnem drugem mestu. Le Avstrijci na čelu s Stefanom Kraftom so bili pred nami.

Nato se prvi skok ni posrečil Nejcu Dežmanu, Jerneju Damjanu in Petru Prevcu, zato so želje po vidnejših uvrstitvah hitro splavale po vodi. Tudi v drugo izbranci Gorana Janusa niso naredili presežka. Izjema je bil le naš najboljši mož. Prevc je tokrat skočil izvrstno. Pristal je pri 133 metrih in imel na koncu najboljši točkovni izplen v posamezni seriji. Sicer je Nemec Severin Freund v drugo poletel rekordno 143 metrov, moral še predčasno zaključiti svoj skok, a z rokama podrsal in prejel slabše ocene.

Nemci, ki so spadali med glavne favorite za zlato medaljo, so razočarali in osvojili pesto mesto ter bili vsega mesto pred našimi fanti, ki so tako ponovili dosežek izpred dveh let, ko so bili v Val di Fiemmeju prav tako šesti. Zastavljeni cilj so sicer uresničili, a so bile skrite želje vseh nekoliko večje, zlasti, ker je naša četverica v tej sezoni že zmagala na ekipni tekmi v Willingenu in bila tretja v Zakopanah.

Trije Andersi in Rune Velta suvereno zlati

Zato pa so suvereno opravili s konkurenco Norvežani. Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel in Rune Velta so postali junaki ekipne tekme. Srebrne Avstrijce so za seboj pustili za kar 19,4 točke, bronasti pa so postali Poljaki na čelu s Kamilom Stochom.

Za skakalce se je z ekipno tekmo nordijsko svetovno prvenstvo zaključilo, junaka pa sta Velta in Freund. Oba se lahko pohvalita z dvema zlatima medaljama. Norvežan je skočil še do brona ter srebra, Freund pa do srebrnega odličja na manjši napravi.

Slovenija zapušča Falun brez medalje. Še najbližje ji je bil Prevc. Na večji skakalnici je bil od brona oddaljen za vsega 1,1 točke.

Ne spreglejte