Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus Severin Freund Noriaki Kasai Kenneth Gangnes

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 11.16

8 let

Prevc: Vedno je dobro narediti kakšen korak nazaj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski skakalci so Saporo zapuščali z odličnimi dosežki. Zlasti sobota je bila s trojno zmago sanjska. Zadnji dan je tudi faktor sreče odigral vlogo, Peter Prevc pa je vikendu dal oceno osem.

V soboto so bili prav skakalci tisti, ki so napovedali izjemen dan slovenskih zimskih športnikov. Na Daljnem vzhodu na Japonskem so slavili trojno zmago Petra Prevca, Domna Prevca in Roberta Kranjca, s šestim mestom pa je vrhunske dosežke zaokrožil še Anže Lanišek.

Nedelja se ni razpletla z novo slovensko ofenzivo, saj se je vmešala tudi narava. Veter je namreč po skakalnici v Saporu pihal tekmovalcem v prsi, jakost pa se je po napravi iz tekmovalca do tekmovalca praktično spreminjala.

Na koncu je bil Peter Prevc šesti, njegov brat Domen deseti, Lanišek 15., novinec Bor Pavlovčič pa 16.

"Pravzaprav je Saporo v nedeljo pokazal svoj obraz. Preprosto si moral imeti srečo, saj se je jakost vetra nenehno spreminjala. Bi pa fantom čestital za lep ekipni uspeh. Razliko v skupnem seštevku smo povečali, in to je tisto, kar je najbolj pomembno," je ob odhodu iz Sapora dejal Goran Janus.

"Drugi dan ni šlo najbolje, v soboto pa je bilo vse super"

S tem je dal vedeti, da je naš najboljši skakalec na Japonskem še povečal naskok pred tekmeci. V dveh dneh je osvojil 140, največji konkurent Severin Freund, ki je bil sicer v nedeljo s četrtim mestom po dolgem času boljši od našega skakalca, pa 76 točk. Saporo je zagotovo razočaran zapuščal Kenneth Gangnes, ki je po sobotni diskvalifikaciji domov odpeljal vsega 13 točk in zdaj za Prevcem zaostaja že za ogromnih 486, medtem ko Freund 369 točk.

"Vikend lahko označim kot uspešen, čeprav so se stvari v nedeljo malo pokvarile, če pogledamo na sobotni dan. Zato lahko dam oceno osem od deset. Drugi dan ni šlo najbolje, v soboto pa je bilo vse super. Je pa vedno dobro narediti kakšen korak nazaj, da potem veš, da ti še veliko manjka do odličnosti," je povedal Prevc.

Reprezentanca se bo v Slovenijo vrnila danes zvečer, kmalu pa jo čaka pot v Oslo, kjer bosta konec tedna ekipna in posamična tekma.

Po zaslugi Jake Hvale, ki je v celinskem pokalu priboril Sloveniji dodatno kvoto, bo lahko Janus na znamenitem Holmenkollnu zamahnil kar sedmim skakalcem.

Lani je na tej skakalnici slavil zmago Freund, družbo na odru za zmagovalce pa so mu delali novopečeni očka Noriaki Kasai in Peter Prevc ter Kamil Stoch, ki sta bila tretja. "Od zdaj naprej mi bo hči dajala moč," pa je ob rojstvu hčerke dejal japonski skakalni junak.

Ne spreglejte