Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
29. 12. 2015,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Oberstdorf novoletna turneja

Torek, 29. 12. 2015, 21.20

8 let

Prevc: Vedel sem, da se nekaj dogaja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Narava je krojila razplet uvodne preizkušnje novoletne turneje v Oberstdorfu in suverenemu Petru Prevcu odvzela zmago. Sreča je bila naklonjena Severinu Freundu in Michaelu Hayböcku.

Po prvi tekmi novoletne turneje je vodilni Severin Freund, ki ima pred Michaelom Hayböckom tri, pred našim Petrom Prevcem pa 7,3 točke prednosti. A bi bilo razmerje sil po koncu uvodne preizkušnje v Oberstdorfu povsem drugačno, če se ne bi veter odločil krojiti razpleta dogodkov.

Pri Freundu in Hayböcku, ki sta bila po prvi seriji peti in šesti, je namreč zapihal vzgornik, pri Prevcu pa je veter spet pihal v hrbet kot oba dneva. Ker sta Nemec in Avstrijec skakala z nižjega zaletnega mesta in dobila s tem dodatne točke, sta imela razumljivo veliko prednost pred Prevcem, ki je imel po prvi seriji pred njima 7,4 oziroma 7,8 točke naskoka.

"Vedel sem, da se nekaj dogaja z razmerami, vendar to na moj skok ni vplivalo"

"Pri prvem skoku sem naredil manjšo napako, vendar na srečo pogoji niso bili takšni, da bi me ta kaznovala. Izhodišče pred drugo serijo je bilo dobro. Tako kot pred vsakim skokom sem bil tudi pri drugem osredotočen na naloge, ki mi jih zadajo trenerji. Pozoren sem bil na potrebne stvari. Zato sem lahko v drugo prav tako mirno skakal. Tudi ta skok je bil na visoki ravni. Zelo podoben vsem v Oberstdorfu," je o obeh torkovih nastopih povedal Peter Prevc.

Naš najboljši skakalec je bil v Oberstdorfu razred zase, saj je blestel pri vseh skokih (najboljši je bil na treningu, v kvalifikacijah, poskusnem skoku in prvi seriji tekme). Rezultatsko ni bil pred vsemi le pri zadnjem, a pri tem ni imel vpliva. Imel je zvezane roke, sicer bi se veselil četrte zaporedne zmage v svetovnem pokalu. Nekateri srečneži so imeli namreč pomoč od zgoraj.

"Žal so se razmere malce spreminjale. Vedel sem, da se nekaj dogaja, ker je šlo nekaj skakalcev pred menoj tri zaletna mesta nižje, nato pa so zalet spet dvignili. Zanimivo je bilo spremljati. To ni nič vplivalo na to, kako sem skočil," se je dogodkov ob koncu tekme dotaknil Prevc, ki je še vedno lastnik rumene majice. V boju za veliki kristalni globus ima pred Freundom 125 točk prednosti.

Karavana skakalcev se bo v sredo preselila v Garmisch-Partenkirchen, kjer bodo v četrtek kvalifikacije, v petek pa bo na sporedu druga tekma prestižne turneje štirih skakalnic.

Ne spreglejte