Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
12. 3. 2016,
8.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Stefan Kraft Titisee-Neustadt Planica Planica

Sobota, 12. 3. 2016, 8.06

8 let

Prevc se v Nemčiji pripravlja na polete v Planici

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Skakalnica v Titisee-Neustadtu v Nemčiji spada med nekoliko večje, zato smo lahko v petek videli ekstremne daljave. Pri teh sta prednjačila Peter in Domen Prevc, ki je tudi rekorder naprave.

Najmlajši v slovenski vrsti Domen Prevc je že navajen podirati rekorde na skakalnicah. Najprej mu je to uspelo v Saporu na Japonskem, kjer je skočil 141 metrov, nato pa je njegov dosežek zadnji dan popravil Norvežan Anders Fannemel.

Nadarjeni šestnajstletnik, ki do 18. leta ne sme nastopati na letalnicah, je rekordno znamko postavil tudi v petkovih kvalifikacijah v Titisee-Neustadtu v Nemčiji. Tam je doskočil pri 148 metrih in imel najboljši dosežek, zato si lahko na današnji tekmi, ki se bo začela ob 13. uri, obeta odlično uvrstitev.

Peter Prevc se glede na prikazano spogleduje z novo zmago in rekordom

Proti novi zmagi pa se ozira njegov starejši brat Peter Prevc. Na prvem treningu je imel najboljši dosežek (145,5 metra), pri drugem drugega (142,5 metra), v kvalifikacijah pa je od najboljše deseterice skakalcev v svetovnem pokalu prav tako poletel najdlje (145,5 mtra). Za razliko od brata Domna je skočil s kar treh zaletnih mest nižje, zato je njegov dosežek res izjemen.

Peter se tako že v Titisee-Neustadtu pripravlja na polete v Planici, kjer bodo slovenski ljubitelji poletov prihodnji teden z navdušenjem pozdravili njegove mojstrovine v zraku – lani je postal rekorder Letalnice bratov Gorišek, na kateri ga je poneslo kar 248,5 metra daleč. V Nemčiji pa se lahko pohvali, da je v petek kot edini tekmovalec pri vseh skokih preletel daljavo 140 metrov.

"Ob pogledu na lestvico je malce strašljivo, koliko točk je osvojil"

Danes ima priložnost, da se na večni lestvici po številu zmag v sezoni otrese Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja, s katerim imata za zdaj oba po 13 zmag v eni skakalni zimi. Da ga bo skakalec iz Selške doline ulovil po točkah (2,083), pa jih potrebuje še 140.

"Kar dela Peter, je nekaj ekstremnega. Ne samo to sezono, ampak že zadnja leta, ko je bil med najboljšimi tremi. To je impresivno. V tej zimi je naredil zadnji korak ter postal zelo konstanten. Ob pogledu na lestvico je malce strašljivo, koliko točk je osvojil. Ne predstavljam si, da ga na zadnjih tekmah ne bi spet videli na stopničkah. Skače senzacionalno. Njegova tehnika je izjemna," je našega skakalnega šampiona prehvalil avstrijski skakalec Stefan Kraft, ki je bil v petek prav tako odličen na drugem treningu, na katerem je kot Domen skočil 148 metrov, vendar je rekordna znamka v rokah mlajšega od bratov Prevc, saj je bila ta dosežena v kvalifikacijah.

Ne spreglejte