SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prevc: Če greš kdaj na solato, si vesel, da je nekaj novega

0

termometer

 | Foto:
Naslednja postojanka svetovnega pokala v skokih bodo Zakopane, kjer pa ne bomo videli dvoboja med Prevcem in Freundom, ker ima zadnji težave s hrbtom. Slovencu se ponuja priložnost za dodaten pobeg.

Padec Severina Freunda v Innsbrucku v poskusni seriji

Najbližja zasledovalca Petra Prevca v svetovnem pokalu Severin Freund (245 točk zaostanka) in Kenneth Gangnes (349) sta v letošnjem letu že pobližje spoznala snežno podlago. Freund je padel na novoletni turneji v Innsbrucku, Gangnes pa na poletih na Kulmu.

Pri Nemcu pa so težave večje. Bolečine v hrbtu so ga za nekaj časa odmaknile od skokov. "Nikdar ni zabavno, ko moraš nastop na tekmi odpovedati zaradi zdravstvenih razlogov. Vendar se lahko s takšnim športom ukvarjaš le, če si v dobri pripravljenosti," pravi Freund.

Sprva je mislil, da padec v Innsbrucku ne bo pustil posledic, a jih nato je: "Začelo me je boleti v hrbtu. Zdaj tudi razumem, zakaj sem po Innsbrucku tako skakal. Iz izkušenj vem, da je težko predvideti, koliko časa bo zdravljenje potekalo. Lahko se vse skupaj hitro pozdravi, lahko pa tudi traja. Trdo delam, da bom prišel nazaj v dobro pripravljenost, na skakalnici pa bom takoj, ko bom sposoben skakati."

"Skoki so šport, pri katerem potrebuješ počitek in svežino"

V zadnjem tednu po osvojenem naslovu svetovnega prvaka pa se je slovenski skakalni šampion v prvi vrsti skušal odpočiti od skokov, saj je bil ritem vse od novoletne turneje neizprosen, zato mu je nekaj dni počitka koristilo: "Moraš imeti preskok, saj si lahko hitro zapleteš stvari, če si v eni stvari 24 ur na dan. Zlasti pri takšni, kot so skokih, pri katerih potrebuješ počitek in svežino. Zato doma vse skupaj odmisliš in imaš druge stvari, ki te zaposlijo. S skoki je tako, kot če bi nenehno jedel makarone. Po petih dneh bi se jih naveličal. Tako se tudi skokov po petih do desetih dneh. Če greš kdaj na solato, si vesel, ker je nekaj novega."

V Zakopanah bo s svežimi mislimi skušal še izdatneje povečati naskok v boju za veliki kristalni globus, ki ga bo najboljši v svetovnem pokalu dobil zadnji dan sezone v Planici. Pohvali se lahko, da je edini skakalec, ki je zmagal na posamični tekmi v letošnjem koledarskem letu. Ob štirih zmagah v svetovnem pokalu je dodal še naslov svetovnega prvaka v poletih na Kulmu.

Ob njem bodo na Poljskem skakali še brat Domen, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Andraž Pograjc.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin