SiolNET. Sportal Zimski športi
2,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prepovedali uporabo prestižnega skakalnega objekta

2,98

termometer

Oberstdorf | Skakalnice v Oberstdorfu poleti ne morejo uporabljati, saj plastično doskočišče ni primerno. | Foto: Guliverimage
Skakalnice v Oberstdorfu poleti ne morejo uporabljati, saj plastično doskočišče ni primerno. Foto: Guliverimage

Znamenita skakalnica v Oberstdorfu, ki gosti tekme novoletne turneje in je pred dvema letoma gostila nordijsko svetovno prvenstvo, še vedno nima prižgane zelene luči za uporabo v poletnem obdobju. Plastika, ki je na doskočišču, namreč predstavlja nevarnost za skakalce.

"Dejstvo, da ne moremo uporabljati naših skakalnic, je zelo moteče. Zapravljamo veliko časa in denarja," je pred slabim letom že dejal prvi mož centra v Oberstdorfu Florian Kuiper. Skakanje na plastiki, ki je na obeh napravah, je preveč tvegano. Vsaka majhna izboklina lahko tragično vpliva pri doskoku pri hitrosti 120 kilometrov/uro.

Skakalci nemškega kluba morajo tako opravljati skoke v Stamsu, Bischofshofnu ali Predazzu. Prav tako ne morejo v ta del Nemčije, ki pozimi gosti tekme prestižne novoletne turneje, priti na priprave tuje ekipe, kar je bila v preteklosti praksa, ki so se je posluževali tudi v slovenskem taboru.

Problema še do danes niso rešili. V načrtu je, da bi nastal položaj na obeh napravah uredili do avgusta.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin