Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
16.43

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jaka Hvala Primož Ulaga Goran Janus Matjaž Pungertar Jurij Tepeš

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 16.43

2 leti, 1 mesec

Pred odhodom na SP so se skakalci še posladkali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Misli športnikov v nordijskih disciplinah so že usmerjene proti svetovnemu prvenstvu v Val di Feimmeju. Na Smučarski zvezi Slovenije pa so se spomnili še uspehov naših skakalcev na nemški turneji.

V navadi je, da zmagovalec na tekmah svetovnega pokala v čast razreže torto, danes pa so na SZS naročili dve. Ena je bila za zmagovalca Klingethala Jako Hvalo in druga za celotno ekipo, ki je bila prva v Willingenu.

Dobri nastopi so tudi dober obet pred svetovnim prvenstvom, ki se začne ta teden v Val di Fiemmeju. "Skakalni del je bil v zadnjih tednih zelo uspešen. Vesel sem, da je odziv javnosti zelo dober. Čestitke vsem. Dobre nastope naj ponovijo na SP. Prepričan sem, da bo zadovoljstvo tudi na SP. Vemo pa, da je napovedovati medaljo, težko. Prostora je vedno le tri, za njih pa se poteguje kar veliko tekmovalcev," je imel čast prve besede predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga.

Skakalci bodo na prihajajočem prvenstvu glavni slovenski adut za vrhunske uvrstitve. Skrita želja je medalja, ki je ob takšni formi naših orlov tudi dosegljiva. "Po novoletni turneji so šli rezultati skokovito navzgor. Stopničke so bile na vsaki tekmi. Te rezultate moramo spoštovati. Moramo pa biti realni. Težko je držati ta ritem. Mi ga držimo. Fantom lahko le čestitam. V pokalu narodov smo presegli lanski rezultat. Letošnja sezona je najbolj uspešna v zgodovini smučarskih skokov. Za ta uspeh so zaslužni štirje skakalci ob meni. Ne vem pa, kje je Matjaž Pungertar," se je po sobi, kjer je bila novinarska konferenca pred odhodom na SP, ozrl glavni trener Goran Janus. Odgovor je dobil v hipu. "Nobeden mu ni povedal, da mora priti," je dejal Jurij Tepeš, ki je skupaj s skakalci danes dopoldne že snemal spot za Planico.

Na nordijskem prvenstvu, ki bo potekalo od 20. februarja do 3. marca, bo slovenska delegacija številčna. Skakalcev bo pet, skakalk štiri, v Italijo potuje šest smučarskih tekačic, dva tekača in štirje nordijski kombinatorci. Vse skupaj bo enaindvajset športnikov in športnic predstavljalo Slovenijo na 49. nordijskem svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte