Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 2. 2015,
16.48

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Jurij Tepeš Nejc Dežman skoki Falun svetovno prvenstvo kvalifikacije

Petek, 20. 2. 2015, 16.48

1 leto, 1 mesec

Pred dobrim mesecem nezavesten v bolnišnici, zdaj kandidat za medaljo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skakalci so opravili s kvalifikacijami pred sobotnim prvim bojem za medalje na svetovnem prvenstvu. Zmagovalec petkovega dne je postal Simon Ammann. Peter Prevc in Nejc Dežman identično.

Na sobotni tekmi na manjši skakalnici bomo pričakovano videli vse štiri slovenske skakalce. Od trojice, ki si je morala zagotoviti nastop, je najboljši skok uspel Nejcu Dežmanu, ki je bil z 89,5 metra med kvalifikanti osmi. Nekaj rezerv za jutri še ima kakor tudi Jurij Tepeš, ki ni pravočasno odskočil z mize in pristal pri 86 metrih, kar je zadoščalo za 21. rezultat. Tik pred njim je bil legendarni Janne Ahonen. Jernej Damjan je bil nekoliko bolj razpoložen in bil z 88 metri 13.

Naš četrti mož in hkrati tudi največji adut za najvidnejše uvrstitve Peter Prevc je imel nastop na tekmi že zagotovljen. Ker je v svetovnem pokalu vodilni skakalec, je skočil kot zadnji, svoj poskus pa kot Dežman končal pri 89,5 metra. Oba sta imela tudi skoraj identične razmere v zraku. Elitna deseterica je imela veter v hrbet, so pa imeli nekateri skakalci tudi pomoč vetra od spredaj.

Ammann se je vrnil med najboljše

Največ razlogov za nasmeh na obrazu je imel v petek švicarski zbiratelj medalj Simon Ammann. Saj se spomnite, kako je pred dobrim mesecem dni grdo padel na zadnji tekmi novoletne turneje v Bischofshofnu in bil nekaj časa nezavesten. Kljub težjemu pretresu možganov je bil prepričan, da se bo do svetovnega prvenstva vrnil v pravo formo, v kakršni je takrat bil. Po prisilnem počitku je trdo delal, se vrnil med skakalno smetano in nemudoma pokazal, da je skakalec z veliko začetnico. Med kvalifikanti je imel s 93,5 metra najboljši rezultat.

Pohvalil se je tudi z najdaljšo daljavo dneva. Najbolj sta se mu po metraži približala japonski veteran Noriaki Kasai in Nemec Severin Freund. Vsi trije bodo jutri spadali v krog favoritov za medalje. Vanj je vključenih veliko skakalcev. Med njimi je tudi Prevc, ki se je pred dvema letoma v Predazzu na normalni skakalnici veselil bronastega odličja.

Tekma se bo začela ob 16.30, poskusni skok pa eno uro prej.

Ne spreglejte